adobe-flash

8 redenen om direct afscheid te nemen van uw Adobe Flash Website

Werkt je website nog met Adobe Flash?

Er was een tijd, dat quasi alle websites van Flash gebruik maakten. Deze ligt al weer een tijdje achter ons, meer nog: Apple heeft Adobe Flash nooit ondersteund. Flash herken je overigens aan de animatiefilmpjes die vaak ingeladen dienen te worden en waar je op moet zitten wachten. Heel onaangenaam voor je bezoekers en het komt amateuristisch over. Moest je toch nog twijfelen dan geven we je hieronder alvast 8 goede redenen om afscheid te nemen van Adobe Flash op je website.

 1. Adobe Flash is een gesloten systeem
  Adobe Flash is geen opensourcesoftware. Dit wil zeggen dat de gemeenschap of anderen er geen verbeteringen in kunnen aanbrengen, wijzigen of aanpassen. Het wil ook zeggen dat Adobe op een gegeven moment kan beslissen om te stoppen met de software te ondersteunen en dan zit je met de gebakken peren.
 2. Flash heeft heel wat tijd nodig om te laden
  Gemiddeld heb je zo een 5 seconden om de aandacht van je bezoekers te trekken. Een Adobe Flash animatie heeft soms veel meer tijd nodig om te laden en te verschijnen. Dit heb je bij gewone HTML niet voor. Met Adobe Flash zou je wel eens potentiële klanten kunnen wegjagen.
 3. De back & forward knoppen werken niet
  Bij Adobe Flash werken de back & forward knoppen niet. Nochtans gebruiken de meeste bezoekers deze intuïtief.
 4. Flash sites zijn een drama voor SEO
  Gevonden worden in Google is ontzettend belangrijk, dat moeten we je hopelijk niet meer uitleggen. De inhoud van flash valt echter niet te indexeren door Google. Google ziet enkel code en dat is een kleine ramp. Je website zou voor Google zo weleens onvindbaar kunnen worden en zo wordt het onmogelijk nieuwe klanten aan te trekken.
 5. Intro’s met Flash zijn vervelend
  Omdat er inmiddels veel betere alternatieven zijn dan Flash, zijn deze filmpjes gewoon vervelend. Je verspilt heel wat tijd van je bezoekers en ze doen gedateerd aan.
 6. Flash crasht geregeld
  Flash is niet echt stabiel en je loopt dan ook geregeld vast. Bovendien zijn er constant security updates nodig. Daar zit echt niemand op te wachten.
 7. Tekst kopiëren is heel moeilijk
  Vaak kopiëren bezoekers een stukje tekst van je site. Dat is in Flash heel moeilijk, zo niet onmogelijk.

De 8ste en belangrijkste reden hebben we echter tot op het einde gehouden:

 1. Flash valt niet mobiel te raadplegen
  Als je weet dat de meeste bezoekers tegenwoordig gebruik maken van hun smartphone of tablet om te surfen hoeven we hier waarschijnlijk geen tekening bij te maken. Dit gaat je ongetwijfeld je reputatie of zelfs geld kosten.

Scoren in google met een responsive websiteRedenen genoeg volgens ons om snel afscheid te nemen van je website met Flash. Een onbetrouwbare website, die de tijd van je bezoekers verspilt en onvindbaar is voor Google, is zowat het slechtste wat je kan doen.

Voor meer informatie over mogelijke alternatieven kan je bij ons terecht.

We staan je met raad en daad bij.

Laat een bericht achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *