avada review

Avada review, ervaringen! Een goed WordPress thema of niet?

Welkom bij deze Avada review!

Avada theme, nummer 1 van de bestsellers uit ThemeForest. Een multifunctioneel thema die iedereen verder helpt bij het bouwen van zijn eigen website.

Wie graag een thema kiest die alle kanten op kan en daarbovenop ook zeer aanpasbaar is naar eigen smaak, zit bij Avada echt wel goed. Dit thema kan ingezet worden voor alle soorten websites, van blog naar webwinkel en ook alles wat daar tussenin hangt. Avada laat toe dat iedere website kan aangepast worden naar hartelust. Maak van een zeer populair thema (die ook op miljoenen websites ter wereld gebruikt wordt), een eigen en unieke website.

Een website laten maken met Avada kan zeker een mogelijkheid zijn. Dit thema is zeer succesvol en populair en zorgt daarnaast voor een moderne en strakke look aan je website. We geven Avada dan ook op als een goede keuze, maar wijzen wel op twee zaken die je goed in het oog moet houden: Zwaarte van dit thema en bijhouden van alle bijkomende updates!

Met een score van 7,7 op 10 starten wij deze review. Hieronder kan je lezen van waar wij deze score halen.

Avada theme

Avada theme, een zeer multifunctioneel thema waarbij je deze kan inzetten op alle types WordPress websites die je maar kan inbeelden. Wens je een blog te starten, een webwinkel of een online portfolio, het maakt echt helemaal niet uit. Avada is geschikt voor iedere lay-out en heeft daarvoor ook wel wat templates voor je klaarstaan. Iedere template is aanpasbaar naar eigen wens, smaak en noden. Avada zorgt er van ook voor dat je alles hebt wat je nodig hebt.

Ook wie geen technische kennis heeft, zal hier snel vertrouwd zijn. Je hoeft je geen zorgen te maken over enige vorm van code of voorkennis want Avada heeft eenvoudigweg demo websites klaarstaan die je kan importeren en aanpassen naar eigen smaak. Wie voor Avada kiest krijgt daarbovenop ook templates te zien die hij per pagina kan instellen. Met een paar klikken heb je meteen een waardevolle website en ben je volledig klaar voor de online wereld.

Importeer templates of demo sites naar eigen wens en maak deze nog aantrekkelijker door eigen foto’s en teksten toe te voegen. Zo maak je je website geheel uniek en eigen. Een website starten is hier dan ook met absolute snelheid.

Avada heeft een ruime keuze aan demo templates en dat voor alle soorten websites en sectoren:

 • Fotografen
 • Kantoor
 • Sportschool
 • Hotel
 • Horeca
 • Architecten
 • Levensstijl en blog
 • Reizen en vrije tijd
 • Freelancers
 • Diensten
 • Webshop

Zo zie je maar dat Avada een heel groot deel van de online markt kan indekken en dat dit thema voor iedereen toepasbaar is.

Fusion builder

Wie voor Avada kiest, werkt best ook met de Fusion builder. Dit is een zeer goede page builder die ook goed samenwerkt met het thema.

Fusion builder is een perfecte gids voor al wie niet technisch aangelegd is of een hulpmiddel nodig heeft om gemakkelijk elementen te gaan toevoegen en plaatsen op de pagina’s. Met deze builder kan je eenvoudig een nieuw project starten of van een bestaande template vertrekken. Deze page builder laat toe om alle elementen te plaatsen en te slepen waar jij deze wenst, maar dit wel in de backend van je website.

Let hierbij op om niet teveel elementen te plaatsen op je pagina daar dit thema al vrij zwaar uitvalt. Teveel elementen kunnen dan weer impact hebben op de snelheid van je website.

Bekijk onderstaande video van het Beste WordPress Thema!

divi review nederlands

Avada staat op nummer 7 in onze TOP 10 van Beste WordPress Thema’s

Avada staat op een mooie zevende plaats in onze TOP 10 van beste WordPress Thema’s.https://g-zien.be/divi

Divi staat al jaren verdiend op nummer 1! Ontdek hier onze uitgebreide review van het Divi Thema.

Thema opties

Zoals vele andere thema’s heeft ook Avada heel wat opties die je kan bekijken. Zo zijn er veel zaken die je kan wijzigen om geheel tot eigen smaak te komen. Bijvoorbeeld het aanpassen van je menu, footer en header maar ook de lay-out en het kleurenpaneel zijn perfect aanpasbaar. Daarnaast kan je nog zoveel meer aanpassen naar smaak en mogelijkheden via de live customizer. Hierbij kan je meteen zien hoe je website er zal uitzien en of je aanpassingen geheel naar wens zijn.

Er zijn natuurlijk ook een tal van opties die je niet kan zien via de live customizer en die je in de backend moet aanpassen. Dat maakt de inschatting naar smaak iets moeilijker maar ook hier kan je dit omzeilen door wat heen en weer te klikken. Pas je optie aan en ga kijken op de website wat er precies is aangepast. Is dit niet naar wens? Dan kan je terugkeren en de keuze ongedaan maken. Zo eenvoudig is het.

Avada is daardoor één van de meest gebruiksvriendelijke thema’s op de markt.

beste wordpress thema

Avada theme prijzen

Avada theme kan je aankopen via ThemeForest. Je zal dit thema zeker hoog gerankt zien staan op hun online marktplaats. Wie Avada wenst aan te schaffen hoeft helemaal niet veel geld hiervoor te betalen. En net dat maakt hen nog interessanter.

Prijzen:

 1. Avada theme + 6 maand ondersteuning (technische ondersteuning en vragen): 60 Dollar
 2. Verlenging ondersteuning naar 12 maand: 18 Dollar

Iedereen die zich aansluit bij Avada heeft recht op levenslange updates. Deze zijn van heel groot belang om hackers tegen te gaan. Wij raden dan ook aan om iedere update van dit thema zeker uit te voeren.

Avada review conclusie:

Avada theme is niet voor niks nummer 1 van de bestsellers van ThemeForest. Wij geven dit thema een goede 7,7 op 10 en vinden het zeker een aanrader mits je de updates in acht neemt.

We kunnen stellen dat dit thema je een unieke en aanpasbare website kan geven en dat zonder enige vorm van technische kennis of code. Iedere soort website of sector kan bij Avada terecht.

Alles is gebruiksvriendelijk en aanpasbaar naar eigen smaak en noden. Er zijn heel wat demo websites en templates beschikbaar om je op weg te helpen en samen met de Fusion builder kan je al het nodige uitvoeren om tot je complete en goed uitvoerende website te komen.

Wel moet je best opletten met het zware thema. Dit kan met veel elementen en plugins wel leiden tot een vertraagde snelheid van je website. Neem niet meer dan nodig is om dit te vermijden.

Iedere update van dit thema voer je best meteen uit, zo hou je alle hackers op afstand en laat je je website naar behoren functioneren.

Beste WordPress Thema?

Als we een tip mogen geven, kies dan voor het beste WordPress thema van de laatste jaren: DIVI