avast internet security review nederlands

Avast Internet Security review 2019 Nederlands Ervaringen

Welkom bij deze Avast Internet Security review! Avast internet security, een antivirus software uit Tsjechië, die bij de basis blijft en enkel antispam en firewall als extra functie toevoegt. Toch is het één van de grootste en populairste internet security programma’s wereldwijd. Samen met Norton en Bitdefender staat hij bovenaan de wenslijst van de meeste computergebruikers en kan hij een goede veiligheid van je netwerk, computer en data garanderen.

Avast internet security pakket

Zoals we hierboven al hebben vermeld biedt dit pakket niet zoveel extra functies en snufjes aan, maar dat hoeft ook niet. Wie bij de basis blijft kan hiervoor meer waar voor zijn geld krijgen. Geen vastlopende software, vermoeiende zoektocht naar functies of overbodige errors.

Avast heeft een goede zelfstandige antivirus software en is hierbij één van de betere op de wereldmarkt. Hij staat samen met Norton en Bitdefender op kop wanneer het gaat over een goede screening en beveiliging. Daarnaast is hij toch een stuk betaalbaarder daar hij naast de basisbehoeftes niet zoveel extra aanbiedt.

avast internet security review 2018

Avast internet security virusscanner

Naast de basisbehoeftes heeft Avast ook een firewall en antispam tool. Dit zorgt ervoor dat Avast een compleet software programma is voor het huisgebruik. Met de firewall zal uw volledig thuisnetwerk beveiligd zijn. U hoeft hiervoor geen aparte firewall of antispam meer te bestellen en te installeren. Dit krijgt u mee in het complete Avast internet security pakket.

Wie nog veiliger wil surfen kan gebruik maken van een eigen en veilig webbrowser van Avast. Wij zijn nogal gehecht aan onze standaard browsers maar voor de kids kan dit een extra veiligheid bieden. Laat ze gerust surfen. Iedere pagina wordt gescreend.

KORTING Avast Internet Security

Avast internet security: Sandbox

Wat nog een goed extra kan zijn is de Sandbox van Avast internet security. In de Sandbox kan je je downloads van allerlei software eerst even testen vooraleer je deze effectief aanbrengt op je computer. Zo houdt je terug alle virussen op afstand en kan testen van een nieuw programma weinig schade aan uw computer aanrichten. Het is daarnaast ook handig om even te testen of dit programma wel juist hetgeen is dat je nodig hebt? Geen verloren installatie meer.

Nog meer handige weetjes? Natuurlijk! Avast screent nu ook op phising. Hij zorgt ervoor dat je niet bedrogen wordt door valse bankinrichtingen of bank accounts. Weg met internet bedrog en welkom veilig aankopen. Avast internet security zorgt niet alleen voor een goede screening maar dus ook voor je veiligheid! Dit zowel online als offline.

Avast internet security: passwords

Voor wie zijn paswoorden wel eens vergeet of heel veel login en gegevens moet bewaren, kan dit beter niet doen op zijn harddisk of computer. Daarom heeft Avast een soort ‘ geheime kluis’ aangemaakt waar je alles veilig kan bewaren. Hiervoor hoef je enkel 1 paswoord te onthouden om zelf al je paswoorden te kunnen oproepen, de rest doet Avast passwords voor u. Deze functie is veilig en helpt je bij het onthouden van al die verschillende paswoorden en logins. Heb je andere data die moet beschermd worden? Gegevens of data die beter niet openlijk te vinden zijn op uw computer? Dan kan je deze ook in deze ‘kluis’ veilig bewaren. Door deze data in de ‘kluis’ te verbergen, krijg je nog een extra veiligheid. U als beheerder bent dan ook de enige die deze kluis kan openen met het 1 belangrijke paswoord.

avast internet security review nederland

Updates

Ieder softwarepakket heeft ook zijn updates nodig. Ook hier hoef je weinig voor te doen. Je hoeft er al zeker niet aan te denken. De updates van dit programma gebeuren automatisch en u zal steeds de nieuwste en betere versie hebben van Avast.

Avast garandeert dat je anti virus steeds up to date zal zijn. Zo heb je nooit een verouderde software en blijft je computer helemaal mee.

Snelheid

We weten allemaal wanneer een antivirus scanner actief is op je computer, de opstart wel eens vertragend kan werken. Ook hier zal je computer iets trager zijn dan normaal maar toch kunnen we beamen dat dit vrij goed meevalt. In tegenstelling tot vele andere antivirus programma’s, gaat dit toch in enkele seconden over. Bovendien, als je je computer éénmaal hebt opgestart ben je goed voor de rest van de dag toch? Niemand die zijn computer 10 maal herstart per dag.

Wanneer de scanner loopt merken we niet zoveel vertraging op. Dat kan ook een meerwaarde zijn van dit programma. Meestal loopt alles vast of vertraagd wanneer een softwareprogramma de volledige screening doet. Hier merk je iets vertraging op maar ook dat is werkbaar en niet zoveel als de meeste zouden denken.

Daarnaast kan je gemakkelijk de screening instellen op een gewenst uur en dag. Neem daarbij een tijdzone waar je niet aan het werk bent, zo vermijd je alle frustraties indien je toch iets van vertraging zou opmerken. Deze instellingen zijn heel gemakkelijk te doen en kan je ten allen tijde aanpassen.

Conclusie Avast internet security review

Avast internet security is een van de meest complete antivirus software op de markt. Hij biedt een zeer goede screening aan, geeft je de mogelijkheid je programma eerst te testen in een testomgeving, scant ook je mails en bewaart zowel je paswoorden op een veilige manier. Daarnaast heb je ook een firewall voor een veilig thuisnetwerk en een antispam om je te behoeden van alle spam die binnenstroomt.

Wie nog niet overtuigd is moet even overwegen wat voor extra veiligheid deze software aanbiedt. Wanneer je online aankopen doet of wanneer uw bankgegevens gevraagd worden zal hij ook voor u screenen naar de echtheid van deze accounts. Avast internet security moet je dus niet enkel nemen voor zijn gerichtheid en betrouwbaarheid maar ook voor zijn veiligheid.

Avast internet security is een betaalbare antivirus softwarepakket in vergelijking met vele grote namen zoals Bitdefender en Norton en wanneer je deze per 3 jaar aanschaft, krijg je er nog een betere prijs voor.

KORTING Avast Internet Security