BuilderAll review

Welkom bij de BuilderAll review.

BuilderAll is een platform voor online marketing en het runnen van je eigen online business. In deze review lees je wat BuilderAll precies is en hoe het werkt. Ook nemen we de verschillende pakketten van BuilderAll onder de loep, net als de kosten van die pakketten. Daarnaast kijken we naar de voordelen en nadelen en krijg je tot slot een conclusie over het platform.

Wat is BuilderAll?

BuilderAll is een alles-in-een platform voor online marketing en bedrijfsvoering. Met het platform kan je online een bedrijf bouwen, in de breedste zin van het woord. Een normale dienstverlener, een webshop, of toch een complete sales funnel? Jij mag het zeggen, want BuilderAll kan het allemaal. Tot de functionaliteiten behoren onder meer:

 • Pixel Perfect Builder, een tool om websites mee te bouwen, van blogs, webshops en landingspages tot aan dienstenwebsites;
 • Talloze templates die je naar eigen wens aan kunt passen;
 • Eenvoudig dynamische websites maken;
 • Mogelijkheid om landing pages te maken en sales funnels op te zetten met meerdere check-out en up-sell mogelijkheden;
 • Content Delivery Network dat ervoor zorgt dat je website of pagina snel geladen wordt, waar dan ook ter wereld;
 • Analytics en statistieken module voor meer inzicht in het functioneren van je website, je salespagina’s of je webshop;
 • Integratie met Facebook advertenties, Google Analytics en nog veel meer tools;
 • Ingebouwde emailmarketing tool met mail automation en marketing automation;
 • Procesflows en workflows om je sales te automatiseren;
 • Webinar tool voor het hosten van webinars;
 • Chatbot functie met Facebook messenger integratie;
 • E-learning tool voor het aanbieden van online courses;

Zoals je ziet is het aantal mogelijkheden erg uitgebreid. Niet voor niets wordt BuilderAll één van de meest uitgebreide platforms voor online business en online marketing genoemd.

Hoe werkt BuilderAll?

BuilderAll heeft talloze tools met allen hun eigen functionaliteit. Globaal gezien kan je met BuilderAll verschillende dingen maken, diverse zaken automatiseren en je sales proces optimaliseren.

Voor het maken van websites gebruikt BuilderAll een krachtige drag-and-drop HTML 5 editor. Hiermee is het eenvoudig om een website op te zetten, zonder dat je hier technische vaardigheden voor nodig hebt. De talloze templates maken het gemakkelijk om te starten en zijn responsive, waardoor ze zowel op de pc en laptop als op de tablet en telefoon te bekijken zijn.

Naast het maken van een website is het ook mogelijk om een webshop te maken door gebruik te maken van de Shopify integratie van het platform. Naast Shopify integreert BuilderAll overigens nog met veel meer platformen. Hierbij kan je denken aan AWeber, Facebook Messenger, Google Analytics en nog veel meer tools.

Door de volledigheid van BuilderAll wordt het platform regelmatig gebruikt als all-in-one marketing oplossing. Veel klanten van BuilderAll gebruiken geen Yoast, Wix, Canva 3D Design Studio, Webinarjam en GetResponse meer, om maar een aantal tools te noemen. In plaats daarvan gebruiken ze de verschillende tools van BuilderAll die samen al deze functionaliteiten overnemen.

Door de uitgebreide functionaliteit kan BuilderAll soms enigszins overweldigend zijn. Bovendien lijken niet alle tools op elkaar, wat het lastig maakt om aan het pakket te wennen. Ook werkt BuilderAll niet met bestaande websites. Heb je dus al een site en wil je BuilderAll gaan gebruiken, dan zal je je site opnieuw moeten maken.

Om je te voorzien van alle hulp die je nodig hebt kan je gebruik maken van de Knowledge Base. Deze bevat veel video’s met uitleg over de verschillende tools van het platform.

Een belangrijk onderdeel van BuilderAll is het affiliatie programma. Hiermee kan je geld verdienen wanneer je BuilderAll verkoopt aan andere mensen. Hoewel dit ergens misschien een belletje doet rinkelen en doet denken aan een piramidespel, is het dat niet. De affiliatiemarketing is een model dat meer online marketing platformen toepassen. BuilderAll heeft er alleen erg gunstige tarieven voor:

 • Je krijgt 100% van de eerste maand abonnementskosten wanneer iemand een nieuw abonnement afsluit;
 • Je krijgt 30% van iedere volgende maand;
 • Ditzelfde gaat door op het tweede level van gebruikers. Daarna stopt het;

Hoewel BuilderAll van zichzelf al een krachtig platform is, hebben talloze ondernemers er hun beroep van gemaakt om BuilderAll te verkopen aan anderen. Een leuke bijverdienste, mits je er goed mee omgaat.

BuilderAll kosten en pakketten

BuilderAll is verkrijgbaar in 3 verschillende pakketten, allemaal met hun eigen functionaliteit en prijzen:

 • BuilderAll Web Presence:
  • Prijs: $ 9.90/maand;
  • Pixel Perfect Builder, onbeperkt pagina’s en subdomeinen, onbeperkt aantal bezoekers, integratie met derde partijen, SSTP, premium hosting en ticket support systeem;
 • BuilderAll Digital Marketing:
  • Prijs: $ 29.90/maand;
  • Al het bovenstaande, plus de talloze BuilderAll apps, professionele e-mailmarketing, maximaal 15 domeinnamen en inclusief SSL;
 • BuilderAll Business:
  • Prijs: $ 49.90/maand;
  • Al het bovenstaande, e-commerce ondersteuning, webinar en streaming ondersteuning, chatbot functionaliteit, manager tools, BuilderAll affiliate systeem, CDN hosting en toegang tot de Business Community;

Om écht goed gebruik te kunnen maken van alles dat BuilderAll te bieden heeft, is het Digital Marketing pakket eigenlijk wel een vereiste. Het Web Presence pakket is wat dat betreft nét te beperkt qua functionaliteit.

Let op: BuilderAll heeft een gratis 7-dagen proefversie beschikbaar. Deze geeft je de mogelijkheid om het platform te testen. Voor de registratie is geen creditcard vereist en de proefversie verloopt automatisch.

BuilderAll voordelen

De voordelen van BuilderAll zijn als volgt:

 1. Beschikt over erg volledige functionaliteit;
 2. Is zeer goedkoop, zeker gezien wat je ervoor terugkrijgt;
 3. Kan talloze marketingtools vervangen;
 4. Heeft een ingebouwd affiliatie-programma om inkomsten mee te werven;
 5. Komt standaard met veel templates, krachtige drag-and-drop tools;
 6. Heeft diverse integraties met third-party-tools voor nog meer functionaliteit;
 7. Bevat een uitgebreide knowledge database met veel resources;

Zoals je ziet meer dan genoeg redenen om voor BuilderAll te kiezen.

BuilderAll nadelen

BuilderAll is terecht een van de populairste all-in-one marketing tools. Dat wil niet zeggen dat er helemaal geen nadelen zijn. De onderstaande punten zijn gelukkig slechts kleine smetjes:

 1. Geen live chat ondersteuning;
 2. Tools lijken niet veel op elkaar en kunnen soms wat lastig zijn om onder de knie te krijgen;

Wanneer je eenmaal bekend bent met het platform zal je van de bovenstaande nadelen eigenlijk geen last meer hebben.

BuilderAll conclusie

Voor wie opzoek is naar een volledige marketingoplossing en daar niet teveel voor wil betalen is BuilderAll perfect. Het platform doet wat het belooft en er is geen enkel ander platform zo volledig voor de prijs van BuilderAll vraagt.