bullguard internet security 2018 review

Bullguard Internet Security review 2019 Nederlands

Bullguard Internet Security 2019 Review

Op zoek naar veiligheid op het wereldwijde web, maar wil je daar geen fortuin voor betalen? Dan is Bullguard Internet Security 2019 het overwegen waard. In deze Bullguard Internet Security 2018 review overlopen we met jullie de mogelijkheden. Voor een geringe prijs krijg je hier heel veel antivirus, met best wel wat bijkomende opties. Sinds 2002 timmert het Deense Bullguard aan de weg en met goede resultaten, dat blijkt uit ook de prestaties die dit pakket neerzet.

Wat is Bullguard?

Het Deense Bullguard is al sinds 2002 in de sector aan de slag. Ondertussen zijn ze uitgegroeid tot een belangrijke challenger van de grotere antivirussoftware fabrikanten. Ze genieten een uitstekende reputatie.

Enkele kenmerken:

 • Gebruiksvriendelijk, overzichtelijk en snel
 • Ordent je harde schijf en zorgt ervoor dat deze in topvorm blijft
 • Bruikbaar op meerdere devices
 • Ook geschikt voor gamers

Snelle bescherming

Met Bullguard Internet Security 2019 ben je snel vertrokken. Deze antivirus installeren is een fluitje van een cent en helemaal niet complex. Het is wel nodig om een account aan te maken om van alle functionaliteiten gebruik te kunnen maken. Bij het installeren worden de nieuwste updates binnengehaald en vervolgens wordt er een virusscan uitgevoerd. Zo ben je onmiddellijk zeker van de beste bescherming en wordt het systeem onmiddellijk geoptimaliseerd. Dit duurt wel even, dus je kan misschien best wat anders gaan doen.

Bullguard Internet Security review 2018

Weinig features, goed resultaat

In vergelijking met heel wat andere virussoftware zijn er slechts een beperkt aantal features beschikbaar. De features die er zijn: Safe browsing, Antiphishing protection en Malware blocker doen echter perfect hun ding.

Safe browsing zorgt ervoor dat frauduleuze websites geen kans krijgen en geeft onmiddellijk een waarschuwing als er gevaar dreigt. Ook de malware blocking werkt uitstekend, meer nog dit onderdeel klopt heel wat van de collega’s, net zoals de antimalware trouwens. De rest van de features zijn net iets minder performant, maar dat is slechts een kleine bemerking. Dan denken we aan de parental control, de firewall en de backup. Vast staat dat virussens, malware en spyware weinig kans maken als je deze antivirus geïnstalleerd heb en uiteindelijk draait het daar om.

Bullguard Internet Security 2018 beschikt over een makkelijk menu, waardoor je snel kan werken. Je hoeft maar één dialoogvenster te openen om alle acties uit te voeren.

Opslaan in de cloud

Je bestanden die houd je veilig bij in de cloud. Bullguard Internet Security 2018 werkt perfect samen met Dropbox, Google Drive en OneDrive. Natuurlijk kan je ook nog lokaal je bestanden opslaan. Verder mag je ook rekenen op een standalone firewall, parental control en heel wat tools om je computer schoon en snel te houden. De tune-up module geeft je computer een boost. Dit is natuurlijk niet de reden waarom je een antivirus koopt, maar het is wel een leuk extraatje. Bovendien behoort deze tot de betere op de markt.

Degelijke resultaten

De resultaten van het pakket vallen degelijk te noemen. De malware wordt vakkundig geblokt, maar toch komen er ook heel wat valse meldingen door, wat storend kan werken. Ook de snelheid van je computer heeft al eens last van de antivirus. De meningen van de testlabs over de werking van deze software zijn wisselend. Terwijl ze door de ene de hemel in worden geprezen, voldoet het voor de andere amper. Wat wel vaststaat is dat je kan rekenen op een goede ondersteuning door de helpdesk. Die is 27/24 en 7/7 beschikbaar.

De pluspunten

Bullguard Internet Security 2018 heeft heel wat pluspunten, we zetten ze even op een rijtje:

 • De software vertraagt je computer amper
 • Ook je social media worden beschermd
 • Een deugdelijke spamfilter en 5 GB online backup
 • Automatische updates die ervoor zorgen dat je systeem altijd goed beschermd is.
 • Makkelijk in gebruik

Koop bij bol.com

Bullguard Internet Security review 2018

De minpunten

Geen pro’s zonder contra’s natuurlijk. Hierbij de door ons gedetecteerde minpunten:

  • De eerste scan neemt heel veel tijd in beslag.
 • De antiphishing had een stuk beter gekund
 • Beperkt aantal features

Besturingssysteem:

 • Windows 10
 • Windows 8, 8.1
 • Windows 7
 • Mac OS X 10.11 of recenter

Hardware:

 • CPU 1.6GHz of meer
 • Geheugen 1 GB of meer
 • Schijfruimte 850 mb of meer

Conclusie Bullguard Internet Security review

Zo, wat is de conclusie van deze Bullguard Internet Security review 2018? Haal je het Bullguard Internet Security 2018 pakket in huis, dan geniet je van heel wat antivirus tegen een hele schappelijke prijs. Deze antivirus beschermt je computer vakkundig voor ongeveer € 58 per jaar. Deze antivirus beschermt niet enkel je computer, maar houdt deze ook in topvorm. De software valt makkelijk te installeren en is niet al te complex in gebruik, dus ook beginners kunnen er vlot mee overweg. Een groot voordeel is dat alles in een intuïtief menu is gegoten, waardoor je makkelijk je weg vindt in het pakket. Het pakket mag dan misschien minder snufjes bevatten dan de oplossingen van sommige collega’s, de opties die er zijn doen goed hun werk. Houd je bovendien je ogen goed open, dan kan je deze antivirus geregeld met een stevige korting aanschaffen. Soms is de software wel tot de helft goedkoper verkrijgbaar, waardoor het nog interessanter wordt. Een aanrader dus voor iedereen die een degelijke bescherming wenst tegen een faire prijs.