G-zien behaalt “SEO-expert”-certificaat

De wereld van SEO evolueert ongelofelijk snel. Om blijvend websites te kunnen aanbieden die scoren op SEO-vlak, scholen we ons daarom voortdurend bij. Recent behaalden we certificaat “Yoast SEO for WordPress”.

Yoast, een websiteconsultancybedrijf gevestigd in Nederland, is dé autoriteit inzake optimalisatie van websites gemaakt met WordPress. Yoast bouwt plug-ins voor WordPress, biedt consultancy en opleidingen aan voor webdesigners en analyseert en optimaliseert bestaande websites.

Eén van de opleidingen is de Yoast SEO-expert training. De training gaat vooral over de SEO-plugin “Yoast SEO”, die we voor elk van onze websites inschakelen. De plugin, die zowel in gratis als betalende versie bestaat, is in essentie een zeer omvangrijke verzameling van allerlei handige tools die de website hoger doen scoren in Google. Het is de meest complete SEO-plugin die momenteel bij WordPress te vinden is.

Enkele onderdelen en voordelen van de SEO-plugin zijn:

1. SEO-optimalisatie achter de schermen

De SEO-tool zoal doet al heel veel zonder dat je als ontwerper manueel werk moet verrichten. Dat gaat over html-elementen en tags zoals “nofollow” (op registratiespagina’s) en “noindex” (op zoekresultatenpagina’s).

2. Algemene instellingen voor metadata, gebruikers en indexatie

In de Algemene Instellingen van de plugin kan je persoonlijke metadata meegeven, alle nodige webmastertools afstemmen, geavanceerde instellingen afschermen voor webeditors en de indexeerbaarheid van de website checken.

3. Titels en meta’s

Je kan uiteraard ook titels, meta-omschrijvingen, taxonomieën, archieven enz. kan optimaliseren.

4. Integratie voor sociale media

facebook

Met deze tool kan je ook je website optimaliseren voor delen op alle grote socialemediasites (facebook, twitter, instagram…). Daarvoor moet je de zogenaamde “open graph data” toevoegen in de metadata van je webpagina.

5. XML-sitemaps

Met een sitemap zeg je aan Google welke pagina’s je website zoal heeft en hoe ze georganiseerd zijn. Met de SEO-plugin van Yoast kan je de XML-sitemaps optimaal beheren.

6. Geavanceerd

geavanceerd

De SEO-plugin bevat ook enkele mooie tools voor geavanceerde gebruikers: ze laten je toe de breadcrumb (het navigatiepad) te beheren, URLs aan te passen, permalinks op te ruimen, enz.

7. Tools voor updates in bulk

Met andere handige tools die de plugin bevat kan je meerdere pagina’s ineens editeren, SEO-data exporteren en importeren, SEO-scores berekenen enz.

8. Google Search Console en pagina redirects

De SEO-tool bevat ook een “redirect-manager”. Hiermee kan je URLs makkelijk “redirecten” of omleiden naar een ander URL. In combinatie met de integratie met Google Search Console is dit een zeer krachtige tool.

9. Analyse van de content

Last but not least kan de tool de ‘leesbaarheid’ van je teksten nagaan. Zo telt het de lengte van je zinnen en paragrafen. Voor Engelse teksten is het ook mogelijk om bijvoorbeeld het aantal passieve zinnen de tellen.

Conclusie

De Yoast SEO-tool biedt een geweldige meerwaarde voor elke website. G-zien werkt enkel met de beste CMS-systemen (Content Management Systems), zoals WordPress en de Yoast SEO-plugin. Uiteraard zijn er enorm veel andere factoren die de score van uw website bepalen. Bovendien scholen we ons voortdurend bij om alle beschikbare middelen optimaal te kunnen inzetten voor onze websites. Zo garanderen we een website die conversie genereert en gevonden wordt in Google.

Geïnteresseerd in zo’n geoptimaliseerde en tegelijkertijd betaalbare website laten maken door van G-zien? Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte!