Hide My Ass VPN review

Welkom bij de Hide My Ass VPN review.

Hide My Ass is een van de oudste VPN-software leveranciers ter wereld. Hoewel het bedrijf een tijdje een mindere reputatie heeft gehad, is de software van dit Engelse bedrijf nog steeds populair. In deze review lees je wat je met Hide My Ass VPN kunt, hoe het werkt en welke kosten en pakketten er zijn. Ook vertellen we je over de voor- en nadelen van de VPN-software en krijg je uiteraard ons eindoordeel.

Wat is Hide My Ass VPN?

De software van Hide My Ass bevat diverse functionaliteiten:

 • Ondersteuning voor 5 verbindingen/apparaten tegelijkertijd;
 • Open-VPN protocol en AES-256 encryptie;
 • Secure IP-binding als kill switch;
 • De mogelijkheid om Netflix te kijken vanuit het buitenland;
 • Ondersteuning om torrents te downloaden of films, muziek en andere media te streamen;
 • Veilig internetbankieren, internetten en andere zaken uitvoeren op het internet;
 • De mogelijkheid om je eigen dedicated IP-adres te reserveren op een server;
 • Snelle installatie en direct aan de slag;
 • Erg veel servers over heel de wereld;

De functionaliteiten zijn volledig en vergelijkbaar met die van de meeste VPN-software pakketten. De kill-switch werkt bij Hide My Ass iets anders, maar daar merk je in de praktijk niets van.

Hoe werkt Hide My Ass VPN?

De software van Hide My Ass is op alle devices eenvoudig te installeren. Hide My Ass heeft handige get started gidsen waarmee je snel klaar bent om je VPN te gebruiken. Na installatie voer je je e-mailadres en wachtwoord in en je bent klaar om te gaan! De interface is helder en zorgt ervoor dat ook beginners prima met Hide My Ass uit de voeten kunnen.

Als gebruiker kan je kiezen voor instant modus, waarbij Hide My Ass een geschikte server uitkiest. Natuurlijk kan je ook zelf een server kiezen of een gewenste locatie invoeren.

Indien gewenst kan je van alles aanpassen om de VPN naar eigen voorkeur in te stellen. Zo kies je bij de instellingen of Hide My Ass tegelijkertijd met je PC op moet starten of niet, of activeer je de IP-binding optie voor bepaalde apps.

In plaats van een kill switch, waarbij de verbinding wordt geblokkeerd als de VPN uitvalt, maakt Hide My Ass gebruik van het zogenaamde “Secure IP-binding” protocol. Hierbij maken bepaalde apps überhaupt alleen maar verbinding wanneer de verbinding via een bepaald IP-adres verloopt. Je torrent zal dus pas beginnen met downloaden wanneer je verbonden bent via een bepaald IP-adres, dat van Hide My Ass. In feite is dit een omgekeerde kill-switch.

De ondersteuning van Hide My Ass is voldoende. Via de chat kan je direct in contact komen met een medewerker. Ook kan je een contactformulier invullen. Hide My Ass zal dan later contact met je opnemen. Tot slot is er een uitgebreide en overzichtelijke resource center en is er een grote community van gebruikers waar je ook vragen kunt stellen. Het leuke en handige is dat Hide My Ass veel dingen op een eenvoudige manier uitlegt, voor niet-technische gebruikers dus! Het mindere is dat je geen telefonisch contact kunt krijgen.

Hide My Ass kosten en pakketten

Ieder pakket van Hide My Ass dat voor persoonlijk gebruik bedoeld is, beschikt over de volledige functionaliteit van de software. Er is dus geen “Lite” of “Pro” versie. Het enige verschil zit in de lengte van je abonnement. Wanneer je een langere abonnementslengte kiest krijg je een flinke korting. De volgende mogelijkheden zijn beschikbaar:

 • Hide My Ass VPN 1 maand:
  • Prijs: € 10,99/maand;
 • Hide My Ass VPN 12 maanden:
  • Prijs: € 5,99/maand;
 • Hide My Ass VPN 24 maanden:
  • Prijs: € 3,99/maand;

Zoals je ziet kan je een hoge korting krijgen wanneer je voor langere tijd gebruik maakt van Hide My Ass. Dit is ook wel nodig, want de maandelijkse versie is erg duur.

Ook voor zakelijk VPN-gebruik heeft Hide My Ass enkele mogelijheden:

 • Maximaal 10 verbindingen:
  • Prijs: € 19/maand of € 10,75/maand, afhankelijk van abonnementsduur;
 • Maximaal 20 verbindingen:
  • Prijs: € 39/maand of € 21,58/maand, afhankelijk van abonnementsduur;
 • Maximaal 30 verbindingen:
  • Prijs: € 59/maand of € 32,41/maand, afhankelijk van abonnementsduur;

Let op: wil je Hide My Ass VPN eerst uitproberen? Er is een gratis proefversie beschikbaar. Hiermee kan je 7 dagen lang gebruik maken van de volledige functionaliteit van Hide My Ass. Wil je na de proefperiode geen gebruik maken van Hide My Ass? Annuleer dan je proefversie, anders ga je per maand betalen!

Hide My Ass voordelen

Hide My Ass is een degelijk VPN-software pakket en heeft een aantal voordelen:

 1. Het bedrijf is een van de oudste als het gaat om VPN-software. Het voordeel hiervan is dat ze door de loop der jaren heen een groot aantal servers hebben opgezet. Je kan dus altijd een server bij je in de buurt vinden. Ook is er bijvoorbeeld altijd wel een server die niet geblokkeerd is door Netflix of een andere dienst waar je gebruik van wil maken;
 2. Hide My Ass doet niet moeilijk over torrents downloaden;
 3. De snelheid is goed;
 4. De software heeft een eenvoudige interface;
 5. Alle populaire protocollen worden ondersteund;
 6. Beschikbaar op alle populaire platformen, zoals Windows, Android, iOS en nog enkele anderen;
 7. Technische dingen worden simpel uitgelegd in het resource center.

De bovenstaande voordelen zorgen ervoor dat Hide My Ass prettig werkt en snel te installeren en te begrijpen is.

Hide My Ass nadelen

Ondanks het feit dat Hide My Ass tegenwoordig een betere reputatie heeft dan voorheen, zijn er nog wel een aantal nadelen zichtbaar:

 1. Hide My Ass logt enkele gegevens en bewaart die voor een tijdje. Omdat het bedrijf gevestigd is in Engeland kan dit problemen opleveren wanneer een overheidsinstantie bijvoorbeeld gegevens opvraagt. Hide My Ass geeft zelf aan dat ze alleen gehoor geven aan zo’n verzoek wanneer de voorwaarden zijn geschonden. Dit is echter een grijs gebied als je het aan ons vraagt.
 2. De maandversie is te duur om als serieuze optie te gelden. Ook de zakelijke abonnementen zijn zeker niet goedkoop.
 3. Hide My Ass heeft geen ad-blocking functie.
 4. Je kan geen telefonische ondersteuning krijgen.

Met name de logging wordt als een obstakel gezien en is eigenlijk wel voorwaardelijk voor een goede VPN. Denk dus goed na wat je exact met je VPN van plan bent, voordat je hiermee akkoord gaat. Het gebrek aan ad-blocking is een minder obstakel en zal je in de praktijk niet als nadeel ondervinden. De prijs is goed wanneer je een langer abonnement neemt, al zal deze nog steeds niet erg laag zijn vergeleken met andere aanbieders.

Hide My Ass conclusie

Voor wie opzoek is naar degelijke VPN-software voor persoonlijk gebruik is Hide My Ass een prima keuze. Het nadeel is dat er wel wat gegevens worden gelogd. Hoewel deze in principe met niemand worden gedeeld, is dit voor sommige gebruikers een no-go. Vind je dit niet erg? Dan is Hide My Ass een prima optie.