Hoe kies ik een goede domeinnaam voor mijn website?

Wil je een nieuwe website laten maken? In dat geval is het altijd belangrijk om te kiezen voor een goede domeinnaam. Een goede domeinnaam vinden is tegenwoordig echter geen eenvoudige opdracht, in het bijzonder omdat er door de jaren heen reeds zoveel websites zijn ontwikkeld en gelanceerd. Gelukkig is het vinden van een goede domeinnaam ook op vandaag nog steeds perfect mogelijk. Wij zetten alvast graag enkele interessante tips voor jou op een rijtje die je kunnen helpen om de best mogelijke domeinnaam voor jouw project te vinden.

Kies voor een domeinnaam die eenvoudig ingetypt kan worden

De eerste tip is meteen een zeer belangrijke. Wanneer je van plan bent om een nieuwe business op te richten of een leuk project op te starten is het van cruciaal belang dat deze over een passende domeinnaam beschikt. Dit hoeft overigens niet altijd een herkenbare naam te zijn, denk maar eens aan Google. Toen de zoekmachine net werd gelanceerd had nog nooit iemand van de naam gehoord, maar ondertussen weet nagenoeg iedereen in de wereld wel wie Google is en wat ze kan verwezenlijken. Bovendien valt op dat Google een vrij korte naam is die alleen maar bestaat uit “goede” letters. Probeer het gebruik van met name X en Q in je domeinnaam dan ook zoveel mogelijk te vermijden.

Kies voor een eenvoudig te onthouden domeinnaam

google

Hoewel het merendeel van het zoekverkeer vandaag de dag komt via zoekmachines is het belangrijk dat mensen die meteen naar je website willen gaan dat ook gewoon kunnen doen. Een domeinnaam die goed te onthouden is, is op dit vlak van cruciaal belang. Opnieuw halen we als voorbeeld Google aan. Hoewel er een beetje verwarring kan ontstaan bij mensen die niet goed Engels praten over de schrijfwijze is het voor het merendeel van de bevolking op deze planeet wel duidelijk hoe Google geschreven dient te worden. Een leuke, catchy naam kiezen die goed kan worden onthouden is hoe dan ook dus zeker van cruciaal belang!

Trefwoorden in de domeinnaam

Zoekmachine optimalisatie is vandaag de dag meer dan ooit zeer belangrijk. Het is met dit in het achterhoofd dan ook altijd interessant om één van de belangrijkste trefwoorden voor je online business in de domeinnaam te verwerken. Wil je een webwinkel in stickers oprichten? Dan kan bijvoorbeeld “stickerskopen.com” een interessante keuze zijn.

Kies een passende extensie

Bovenstaande is bijzonder belangrijk. In dit artikel hebben we dan wel de .be extensie gebruikt, maar dit hoeft lang niet altijd de beste extensie te zijn, in tegendeel. Wil je bijvoorbeeld je diensten of producten uitsluitend aanbieden aan Nederlandse klanten? Dan is een .nl domeinnaam het interessantst. Heb je het meer begrepen op de Belgische doelgroep, dan is de gekozen domeinnaam vastleggen met de .be extensie weer interessanter. Denk dus goed na welke mensen uit welke regio je wil aanspreken vooraleer je domeinnaam te registreren.

Pas op met nullen en O’s

Tegenwoordig is het bij het merendeel van de extensies mogelijk om niet alleen letters, maar ook cijfers in de domeinnaam op te nemen. Los van het feit dat het gebruik van cijfers in een domeinnaam sowieso nooit wordt aangeraden is het misschien nog wel in het bijzonder belangrijk om stil te blijven staan bij het verschil tussen een nul en een o. Dit valt vaak niet zo goed op waardoor er verwarring kan ontstaan en je misschien wel potentiële klanten misloopt.

Leg je domeinnaam zo snel mogelijk vast!

Heb je een geschikte domeinnaam voor je online business of project gevonden? In dat geval is het belangrijk om deze zo snel mogelijk te registreren. De kans bestaat immers wel degelijk dat ook andere mensen hetzelfde idee hebben als jou waardoor er kapers op de kust zijn. Te lang wachten met de domeinnaam vast te leggen kan er dan ook voor zorgen dat je die ene mooie vondst alsnog aan je neus voorbij ziet gaan. Heb je advies of hulp hierbij nodig? Bel of stuur mij een mailtje!

Laat een bericht achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *