sales funnel maken

Hoe maak ik een goede sales funnel?

Hoe maak ik een goede sales funnel? Tegenwoordig gaat niks vanzelf en ook het bouwen van een goede sales funnel vraagt enige inspanning. Je zou het kunnen vergelijken met een leuk opgezet feestje waarbij je vergeten bent mensen uit te nodigen.

Klanten gaan ook niet zomaar in je sales funnel lopen en je kan niet verwachten dat dit allemaal vanzelf loopt. Je moet hier net dat tikkeltje extra voor doen. Om je op weg te helpen voor een goede sales funnel te bouwen, hebben wij een artikel geschreven met de nodige weetjes en tips hoe je dit best kan aanpakken.

Bekijk de sales funnel Overview Video hieronder

clickfunnels review nederlands

Wat is een sales funnel?

Maar eerst is het belangrijk dat je begrijpt wat een sales funnel is.

Een sales funnel is een proces waar je je bezoekers en leads gaat begeleiden en omvormen naar een nieuwe en ook wederkerende klant. En dan later ook van wederkerende klant naar een vaste klant.

Hoe dit in zijn werk gaat?

Je hebt hier 4 stappen voor nodig. 4 stappen die een goede basis vormen om je sales funnel te doen slagen en je sales funnel te begrijpen:

 1. We starten met het aantrekken van bezoekers en mogelijke klanten. Dit kan je doen via allerlei advertentie- en marketing formules.
 2. Daarna gaan we deze bezoekers omzetten naar klanten. Dat kan door alle nodige gegevens op te vragen. Op deze manier kan je hen later opnieuw contacteren en op een subtiele manier over de streep halen.
 3. Later sluiten we een deal. Motiveer alle mogelijke klanten aan de hand van een call to action knop of begeleid hen tot inschrijving of een verkoop over te gaan.
 4. Als laatste moet je je klanten verbluffen. Laat hen weten (aan de hand van bijvoorbeeld een nieuwsbrief) dat je er nog steeds bent en overtuig ze om nog meer op je website langs te komen. Laat hen zo bij je aankopen. Met deze laatste stap zorg je ervoor dat deze klanten, ook echt vaste klanten worden.

sales funnel maken tool

Dit is uit ons eigen ooghoek. Maar wanneer we de visie nagaan vanuit de klant, dan ziet deze er zo uit:

 1. Opvallend product op de website. De klant moet heel duidelijk het product opmerken op de website.
 2. Interesse. Zorg ervoor dat na het zien, er ook interesse is van de klant. Ze moeten vrijwillig meer willen weten over dit product.
 3. Verlangen. Het interesse moet veranderen in verlangen. Verlangen stimuleert de aankoop van de klant.
 4. Actie. Wanneer het verlangen sterk genoeg is, zal er actie ondernomen worden. Deze klant wordt daarna een betalende klant.

In tijden dat internet niet bestond, was het steeds moeilijk te achterhalen, waar dat de klant zich begeeft en waar de klant stilstaat in het proces. Nu zijn er voldoende tools die je kunnen helpen om een goede tracking te ondergaan en je precies kunnen aantonen, waar de klant nog een nodig duwtje moet krijgen. ClickFunnels is een zeer partij hiervoor. Zij bevatten een krachtig tool die je kan helpen om een zeer goede sales funnel op te bouwen en zo succes kan garanderen aan je website.

Opbouwen en aantrekken

Wie geen technische kennis heeft, hoeft geen schrik te hebben. Iedereen kan een goede sales funnel opbouwen. Daarvoor bestaan er een tal van mogelijke platformen en tools om je hierbij te helpen. ClickFunnels is een zeer populair en eenvoudig bedienbaar platform. Daarnaast kennen ze een all in one formule, die je dan ook de vrijheid beidt om sjablonen helemaal aan te passen naar je eigen smaak en kunnen ze ook helpen met een marketing strategie. Deze helpt je verder om pagina’s conversiegericht op te bouwen en je streefdoelen te halen.

ClickFunnels zorgt voor succes en is daarnaast zeer eenvoudig in gebruik. Niet alleen voor diegene die de sales funnel boouwt maar ook klanten vinden er snel hun weg. En dat is natuurlijk niet onbelangrijk. De Call to action knoppen binnen de sjablonen zorgen voor succes en goede omzet.

Lees hier onze uitgebreide review van Clickfunnels.

hoe maak je een goede sales funnel

Hoe te starten met een sales funnel

Wanneer je wilt beginnen aan je website en het bouwen van je sales funnel is van essentieel belang, goed na te denken over wat je streefdoel zal zijn. Hoe wil je dit ook overbrengen naar iedere bezoeker en klant? Stel enkele richtlijnen op en volg deze ook goed op. Een duidelijk doel zal zorgen voor een goede opbouw een vooral weinig chaos.

Wanneer je je doel hebt opgesteld, kan je binnen ClickFunnels nagaan welk sjabloon je hier best kan opnemen. Deze sjablonen zorgen voor een zeer goede basis van je opbouw.

Ieder sjabloon laat toe, om teksten toe te voegen, aan te passen of te verwijderen. Daarbij kan je ook op een eenvoudige manier, afbeeldingen en video’s gaan bijvoegen. Beeld zorgt voor het extra opvallen en de nieuwsgierigheid van de mogelijke klanten op te wekken.

Wanneer je je pagina goed hebt opgebouwd, dan heb je al 1 groot stuk van het werk gedaan.

funnel software

Ondersteuning met Online marketing

Alleen het bouwen van je sales funnel zal niet helpen om je succes te garanderen. Daarvoor moet je net iets meer doen. De versiering van je feest is er al, nu nog de uitnodiging.

Hiervoor kan je best werken me een goede marketing strategie. Hiervoor hoef je helemaal geen schrik te hebben dat je kennis hebt want ClickFunnels kan je hier ook alweer verder helpen.

Dit platform biedt een tal van strategieƫn waaruit je kan kiezen. Bijvoorbeeld emailmarketing kan hierbij helpen. Iedereen die zijn of haar gegevens nagelaten heeft op de website, kan je nogmaals contacteren met een emailcampagne. Deze kan je geheel automatisch laten verlopen en hoef je je weinig kopzorgen over te maken. Laat de lijst van inschrijvingen samenstellen en daarna verloopt alles vanzelf.

TEST CLICKFUNNELS 14 DAGEN GRATIS

Met zo een automatische campagne, kan je ervoor zorgen dat enkele bestaande klanten nog even terug komen om te spieken of verdere aankoop te genereren. Maar ook bezoekers die nog niks gekocht hebben, kunnen zo getriggerd worden om toch nog even terug te komen. Twijfelaars worden over de streep gehaald en de beslissing kan sneller genomen worden.

Naast een goede mailcampagne, is ook de vindbaarheid op google van heel groot belang. Je moet tegenwoordig goed scoren in google om een goede plaats te kennen en bezoekers te lokken. Ook hier kan ClickFunnels je verder helpen en zal je vindbaarheid met zekerheid stijgen.

Upselling programma

Een verkoop genereren is fun, maar nog meer fun heb je een nog grotere verkoop!

Maak naast je verkoopspagina een upselling pagina. Hiermee kan je je klant overtuigen om naast dat ene product, nog meer aan te kopen. Voorbeelden hiervan? Zeker;

 • Bij aankoop van een nieuwe printer kan je een upselling aanbieden van enkele inktpatronen, printpapier,…
 • Wanneer er een aankoop is van een juweeltje biedt dan in de upselling een ringdoosje, lintje, label, kaartje,… aan.
 • Maar je kan ook upselling doen door grotere pakketten met korting aan te bieden. Bijvoorbeeld wanneer iemand naamkaartjes besteld kan je aanbieden op de upselling dat ze in plaats 250 kaartjes, 500 kaartjes ontvangen voor slechts 30 euro meer of biedt er een naamkaarthouder bij aan.

Zo zie je dat er een tal van mogelijkheden zijn. Denk hier goed over na zodat het voor de klant aanlokkelijk lijkt.

ClickFunnels is een all in one platform en daarbij is ook een upselling programma geen probleem Je kan op hen website alle info over deze upselling programma’s terugvinden.

sales funnel maken tools

Samenvatting over hoe maak ik een goede sales funnel?

Wanneer je een goede sales funnel wil maken kan je best uitkijken naar een zeer goede tool om deze te bouwen en te ondersteunen. Om de juiste tool te kiezen kan je beter nadenken over het doel van je website. Neem pen en papier en noteer goed wat je wilt bereiken en wat je visie is.

Een funnel opbouwen is op zich zeer gemakkelijk maar met de funnel alleen zal je niet ver lopen. Zorg voor voldoende marketing ondersteuning om zoveel mogelijk mensen te lokken en te bereiken. Alleen zo zal je voldoende overtuiging halen en tot verkoop kunnen overgaan.

Wij kunnen ClickFunnels aanraden als all in one tool die je perfect kan helpen met zowel het bouwen als ondersteunen van je sales. Wij geven dit platform dan ook een 9,5 op 10. Ze leveren goede kwaliteit en service, ze zijn razend populair en zo flexibel dat je dit kan aanpassen naar eigen smaak. Bovenop heb je geen technische kennis nodig om hierin te vertoeven.

Tip van ons: Bouw naast je funnel ook een upselling programma om nog meer omzet te draaien en een grotere conversie te verkrijgen. Dit zorgt alleen maar voor nog meer succes! Test Clickfunnels hieronder 14 dagen Gratis en ontdek de magische wereld van Sales funnels šŸ˜‰