Hoelang duurt het om een website te maken

Hoelang duurt het om een website te maken

Hoelang duurt het om een website te laten maken? Dit is een veelvoorkomende vraag die wij regelmatig krijgen. Zodra iemand de beslissing heeft genomen om een website te laten ontwerpen, is dit één van de volgende vragen. Hoe sneller, hoe liever natuurlijk. Maar voor de meeste mensen is dit een groot vraagteken. Een website laten maken is uiteraard een uitdaging.

Persoonlijk gesprek:

Ik geef altijd de voorkeur om eerst een persoonlijk gesprek aan te gaan met de klant. Als eerste zien we elkaar eens maar ook zo kan ik perfect aanvoelen wat u precies wilt. Want zomaar de vraag stellen: Ik wil een website, kan jij mij helpen, is ongeveer hetzelfde als vragen aan de garagist ik heb een auto nodig. Zoals je zal merken zijn er verschillende zaken zeer belangrijk. Aan de hand van enkele gerichte vragen kom ik meer over uw bedrijf te weten. Hieronder een aantal vragen:

 1. Wat is uw product of welke diensten biedt uw bedrijf aan?
 2. Wat wilt u met uw nieuw website bereiken? (meer offertes ontvangen, realisaties online weergeven voor potentiële klanten, …)
 3. Welke kleuren ziet u graag?
 4. Is er speciale functionaliteit nodig?
 5. Wat is uw budget?
 6. Welke websites spreken u aan? (en vooral: welke niet!)
 7. Heeft u al een logo? Hier heb je geluk. Bij elke website die ik maak, ontwerp ik een gratis logo. Dit logo ontvangt u in alle gewenste grafische formaten. Handig voor als u later bepaalde zaken wil doen zoals bedrukking op uw auto of diverse reclame.

Door het beantwoorden van een 15tal vragen heb ik direct al een veel beter beeld van wat u precies wenst(en wat zeker niet!).

Functionaliteit website:

Elke website is uniek en de meeste websites hebben dan ook verschillende functies & mogelijkheden. Hieronder vindt u enkele zaken waar u rekening moet mee houden & die veelal de duur van een website project bepalen:

 • Integratie social media
 • Video’s
 • Verschillende talen
 • Foto galerijen
 • Contact formulieren
 • Agenda beheer
 • Google maps
 • Blog
 • Nieuwsbrief

Grootte van websites:

In het algemeen mag je stellen dat er 3 types van websites bestaan:

 • Standaard websites: 1-7 pagina’s
 • Middelgrote websites: 7-20 pagina’s
 • Grote maatwerk websites

Stappenplan website:

Een standaard website met een gemiddelde van een 7 tal pagina’s kan vrij snel online komen. Gemiddeld duurt dit 1-3 weken. Veel hangt af van de klant zelf. Als er bepaalde vragen laat worden beantwoord dan zal alles natuurlijk vertraging oplopen. Maar als alles vlot verloopt moet een standaard website van grafisch voorontwerp tot lancering een 1-3 weken duren.

Een middelgrote website met een 7-20 tal pagina’s zal gemiddeld een 4-6 weken duren. Ook hier hangt veel af van de klant zelf.

Heeft u nood aan een maatwerk website? Dan zal dit uiteraard langer duren.

Voorbereiding is alles

Hoelang duurt het om een website te makenZoals je zult merken is de voorbereiding bij een website ontwerp enorm belangrijk. Er moet zeer goed worden nagedacht wat er allemaal moet opkomen (en wat niet). Een belangrijk aandachtspunt hierbij is: fotomateriaal. Foto’s kunnen echt wel een website maken of kraken.

Heeft u geen mooi, helder fotomateriaal? Geen paniek, indien gewenst kom ik langs voor een professionele fotoschoot. Op deze manier zijn we beide 100% zeker dat er scherp foto materiaal op de website staat. Want het komt niet professioneel & aantrekkelijk over om wazige foto’s te gebruiken op de website. Dit schrikt potentiële klanten af!

Wat ook een handig hulpmiddel kan zijn, is referentie websites. Iedereen heeft wel een bepaalde voorkeur van een stijl maar heeft moeilijkheden om dit duidelijk te maken. Daarom raad ik altijd aan om eens op Google rond te kijken naar enkele website die u graag ziet. Let op, dit hoeft daarom geen concurrent te zijn. Dit mag gerust van een totaal andere branche zijn. Op deze manier zie ik direct welke stijl u graag zou hebben voor uw nieuw website.

Stappenplan website

Bij gelijk welke website die ik ontwerp volg ik onderstaande “stappenplan”. Alles begint met een persoonlijk gesprek waar ik direct een goed beeld krijg van welke elementen u op uw nieuwe website wil. Daarna start ik het grafisch ontwerp & de ontwikkeling van uw website. Het grafisch ontwerp is een zeer belangrijk onderdeel aangezien dit de algemene vormgeving van uw nieuwe website bevat. Ik blijf hier het ontwerp aanpassen tot u 100% tevreden bent. Na aanpassingen en goedkeuring start ik ontwikkeling van de website zelf. De nieuwe website wordt op een “test website” online gezet. Zo kunt u de website ervaren zoals deze officieel online zal zijn. Voordeel is ook dat u de website zelf goed leert kennen uiteraard. Na de lancering laat ik u zeker niet aan u lot over! U kan bij mij terecht voor diverse vragen, aanpassingen, … Enkel op deze manier zijn we beide zeker dat alles goed blijft verlopen! Weet ook om een website hoger te laten scoren in Google dat er heel veel zal nodig zijn.

 • Persoonlijk gesprek
 • Grafisch ontwerp
 • Ontwikkeling website
 • Voorbereiding op lancering
 • Lancering website
 • Opvolging & ondersteuning

De vraag: “Hoelang duurt het om een website te maken” hangt dus af van bovenstaande punten. In elk geval is het enorm belangrijk als uw nieuwe website online komt dat deze niet alleen grafisch een pareltje is maar dat deze ook nieuwe klanten aantrekt! Snel een website in elkaar knutselen is geen meerwaarde …

Zoals je ziet hang alles een beetje af van het type website die u wenst maar ook van uzelf.

Wilt u ook een website laten maken? Stuur mij gerust een mailtje!

Laat een bericht achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *