hostgator reviews

Hostgator reviews

Welkom bij deze Hostgator Reviews! Een Amerikaanse hostingpartij die zich wereldwijd verspreid heeft met succes, dat is Hostgator. Dit bedrijf kent ondertussen wel meer dan 400.000 klanten en 7 miljoen domeinen. We kunnen alvast meegeven dat deze hostingpartij een topper is in de wereld van hosten en ze behoren dan ook in de top 10 in deze Webhosting vergelijken reeks.

Hostgator groeit snel en nog steeds verder. Wij kunnen deze partij dan ook aanraden. We geven ze een 9 op 10 op het scorebord en hieronder kan je lezen waarom. Naast onbeperkte bandbreedte, een snelle support en een tal van mogelijkheden en functies bieden zij nog zoveel meer.

hostgator reviews

Support

Wie de weg nog niet goed kent, geen ervaring heeft in hosting of een meer technische vraagt heeft, kan steeds terecht bij de support van deze hostingpartij. Klanten zijn zeer tevreden en dat kan je ook zien in het aantal domeinen die zij bezitten. De support of klantendienst, doet er dan ook alles aan om snel een antwoord te bieden en een goede service te behouden.

Het support team staat steeds voor iedereen klaar. Ze zijn dan ook 24 uur op 24 bereikbaar en dat 7 dagen op 7. Dat betekent dat je op ieder moment, altijd iemand kan bereiken. Een handig gegeven, zeker in de online wereld.

Wil je iemand bereiken dan kan dat op verschillende manieren. Opvallend is wel de Live chat waar het support team je een antwoord geeft tussen 3 en 12 minuten. Dit is een vrij snelle service en een pluspunt bij deze hosting partner.

Wanneer je iemand van het support team nodig hebt, kunnen wij alvast meegeven dat je dit wel in het Engels moet doen. Dat is natuurlijk ook niet zo verwonderlijk als je weet dat het over een Amerikaans bedrijf gaat.

Prijzen en pakketten Hostgator

Er zin 3 verschillende pakketten bij Hostgator. Iedere pakket heeft dan ook zijn eigen prijskaartje en de bijkomende functies en limieten. Omdat het een Amerikaans bedrijf is, zal je ook zien dat de prijzen in Dollar aangegeven zijn. Wij hebben de pakketten hieronder geplaatst met een overzicht wat je krijgt voor welke prijs;

 1. Hatchling pakket
  1. Deze krijg je vanaf 2,75 Dollar per maand
  2. Bevat 1 domein
  3. Kent een one click installatie
  4. Bezorgt onbeperkte bandbreedte
  5. Zorgt voor gratis SSL certificaat
 2. Baby pakket
  1. Deze kan je hebben vanaf 3,95 Dollar per maand
  2. Bevat onbeperkt aantal domeinen
  3. Kent een one click installatie
  4. Bezorgt onbeperkte bandbreedte
  5. En zorgt voor gratis SSL certificaat
 3. Business pakket
  1. Dit pakket start vanaf 5,95 Dollar per maand
  2. Kent onbeperkt aantal domeinen
  3. Heeft een one click installatie
  4. Biedt onbeperkte bandbreedte
  5. Bevat gratis SSL certificaat
  6. Kent een gratis upgrade tot positive SSL
  7. Bevat gratis een dedicated IP
  8. En je krijgt er gratis SEO tools

Al deze pakketten ondersteunen ook alle verschillende platformen waarin je website is gebouwd. Zo kan je er je Joomla, Magentoe, Drupal, Wiki en ook je WordPress site onderbrengen.

Natuurlijk is onbeperkt niet helemaal onbeperkt. Voor de juiste limieten te kennen, neem je best nog een kijkje op de website of vraag je even na bij de klantendienst, wat jij best zou nemen.

Prijzen zijn niet zeer hoog, maar de kwaliteit dan weer wel. Wie op zoek is naar een goede en betaalbare hostingpartij, vind bij Hostgator een goede partner.

In onze TOP 10 staat Combell wel nog altijd dik verdiend op nummer 1! Je kan onze uitgebreide review van Combell hier ontdekken.

hostgator ervaringen

Hostgator mogelijkheden

Ook Hostgator biedt, net zoals de meeste hostingpartijen, een tal van mogelijkheden en verschillende functies. Deze zorgen ervoor dat iedereen heel eenvoudig zijn website kan hosten en een goed beheer kan leiden. Daarnaast zijn er ook enkele features die zijn graag met je delen:

 • 99,9% Up-time garantie. Een hoog cijfer dat van groot belang is. Zo blijf je steeds vindbaar en online.
 • Een eenvoudig dashboard kan helpen bij het beheren van de domeinen. Ook al ben je geen expert, hosten is een makkie.
 • Gratis SSL certificaten. Toch wel heel belangrijk dat iedere website deze certificaten bezit. Hostgator beslist om deze in ieder pakket gratis aan te bieden.
 • Onbeperkte subdomeinen. Koppel een tal van subdomeinen aan je domein.
 • Onbeperkte mailaccounts. E-mail is de communicatietool van deze eeuw en dit zowel intern als extern. Daarom is het ook belangrijk een goed en onbeperkt e-mailaccount te verkrijgen.

Nog meer

Naast alle features en de standaard aanbieding binnen je pakket, heeft Hostgator ook een tal van zaken die zij gratis aanbieden. Een leuk extra om in je achterhoofd te houden want dit is een pluspunt om je bij hen aan te sluiten. Ze maken hier geen onderscheid of je verkiest voor een goedkoper pakket of toch een duurder. Iedereen krijgt deze extra’s.

Gratis zaken bovenop je pakket:

 • Gratis transfer of verhuis naar Hostgator. Zo kan je kostenloos overstappen en een verhuis zonder stress laten uitvoeren.
 • Ontvang gratis de Hostgator website builder. Deze helpt je verder bij het bouwen van je website. Zo hoef je geen extra IT in je bedrijf te aanvaarden of zelf technische kennis te hebben.
 • Krijg 100 Dollar gratis aan google adwords. Deze zorgen voor extra vindbaarheid op google en dus ook meer bezoekers en succes.
 • Naast google zal je ook 100 Dollar ontvangen voor Bing ads. Deze kunnen ook een extra boost geven.
 • Je krijgt gratis 52 scripts die ge├»nstalleerd kunnen worden op je account binnen enkele kliks.
 • Je ontvangt steeds voor ieder domein een gratis SSL certificaat. Hiermee is er meer veiligheid gegarandeerd en voldoe je aan de normen.

hostgator review

Conclusie Hostgator reviews:

Hostgator, een Amerikaanse hostingpartij die zeer populair is en een goede reputatie kent. Dit toont zich dan ook in de miljoenen domeinen die zij bezitten. Zij kennen bij ons een score van 8 op 10 en we raden deze partij dan ook zeker aan.

Je ontvangt naast de vele features op je pakket ook een tal gratis zaken. Zo bieden zij een marketing ondersteuning bij Google en Bing ads. Een kleine attentie die grote wonderen kan meebrengen.

Wie vragen heeft of nog meer service wenst, kan zich wenden tot de klantendienst. Het supportteam staat er iedere dag 24 uur op 24 voor je klaar. Zo kan je op ieder moment je vraag stellen en deze binnen maximum 12 minuten beantwoord krijgen. Dat zorgt voor een extra duw om bij hen aan te sluiten.

Hostgator is een aanrader en wie zich in een wereldwijde hosting wilt aansluiten, zal zich hier meteen thuis voelen. Wil je gaan voor de beste Belgische en Nederlandse Webhosting, dan moet je kiezen voor Combell. Wij gebruiken deze ook al enkele jaren.