livechat review

LiveChat review 2019-2020 Nederlands, Chatsoftware

Welkom in deze Livechat review!

LiveChat is een softwarepakket waarmee je online chat functionaliteit toe kunt voegen aan je website. Daarnaast is LiveChat nog meer dan alleen chatten en heeft het nog nog veel andere functionaliteiten. In deze review ontdek je wat LiveChat precies is, hoe het werkt en wat de verschillende kosten en pakketten van LiveChat zijn. Ook kijken we naar de voordelen en nadelen van LiveChat en geven we een conclusie.

Wat is LiveChat?

LiveChat is een platform waarmee je chatfunctionaliteit aan je webshop of website toe kunt voegen. Het platform is erg uitgebreid en heeft o.a. de volgende functionaliteiten:

 • Chat voor op websites, voor zowel verkoop als ondersteuning, inclusief prioritering van chats en chatgeschiedenis die in kan worden gezien door chatmedewerkers;
 • Een backend voor chatmedewerkers en managers om beschikbaarheid, uren en de planning te regelen;
 • Een ticketsysteem voor opvolging van chats of wanneer de chat offline is;
 • Analytics en statistieken over de chats, van oplostijden tot aan tevredenheid van klanten;
 • Handige templates voor chatboxen en chatschermen, inclusief customization opties;
 • Eenvoudige manier voor klanten om feedback te geven of goede support te delen via social media;
 • Overige opties zoals een eigen API, workflow automation en koppeling met externe software;

Bekijk Hieronder De Livechat Overview Video

livechat review nederlands

Hoe werkt LiveChat?

LiveChat is gemaakt voor websites die snel en eenvoudig chatfunctionaliteit willen toevoegen aan hun website. Daarnaast is het ook geschikt voor organisaties waarbij chat een groot onderdeel is van de support of sales. Het maakt dus niet uit of je de klantenservice van een zorgverzekeraar regelt of zelf een kleine webshop beheert.

LiveChat kan handmatig worden geïnstalleerd. Wat de software echt makkelijk maakt zijn de talloze integraties met populaire platformen als WordPress en Shopify. Hierdoor beschikt je WordPress website of Shopify webshop met een paar muisklikken over een werkende chat. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de mogelijke integraties.

Om het uiterlijk van de chatwindow aan te passen kan je kiezen uit een aantal templates. Hiermee kies je hoe het chatscherm eruitziet, ingeklapt of uitgeklapt. De chatschermen zijn ook geschikt voor mobile- of tabletgebruik. Daarnaast zijn deze schermen ook aan te passen door zelf te sleutelen aan de CSS.

Het chatverkeer via LiveChat wordt beveiligd en versleuteld. Hierdoor is het mogelijk om gevoelige data als persoonsgegevens of bankgegevens via de chat te versturen. Daarnaast is het mogelijk om standaard begroetingen in te stellen en kunnen chatmedewerkers de chatgeschiedenis inzien.

De manager van de support of sales kan werknemers inplannen op de chat via de handige backend. Werknemers kunnen met het systeem eenvoudig klanten of bezoekers helpen en adviseren. Daarnaast kan LiveChat tickets en klanten prioriteren zodat de chat efficiënter wordt gebruikt.

Klik hier en TEST LiveChat GRATIS!

Doordat LiveChat een ticketsysteem gebruikt en goed werkt met diverse CRM-systemen is het erg makkelijk om de opvolging van een gesprek te plannen. Daarnaast kan de chat ook worden gebruikt door klanten wanneer de chat offline is.

De prestaties van de chat kunnen worden bekeken in de backend. Hier kan eenvoudig worden gezien welke chatmedewerker het beste presteert, wat de gemiddelde wachttijd is, hoe tevreden klanten zijn over de chat en kan je een voorspelling inzien over hoe druk de chat vandaag zal zijn. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de informatie die gegenereerd wordt.

Tot slot heeft het chatplatform diverse customization mogelijkheden. De chatschermen kunnen handmatig worden aangepast. Ook is er een krachtige API waarmee ontwikkelaars aan de slag kunnen. Ook kan het platform worden geïntegreerd met talloze andere platformen als Facebook, Google Analytics, Salesforce, Zendesk en nog veel meer!

LiveChat kosten en pakketten

LiveChat is verkrijgbaar in een aantal handige pakketten, afhankelijk van de grootte van je onderneming, website of webshop. Je betaalt per plek en iedere actieve chatmedewerker neemt één plek in beslag.

Let op: kies je ervoor om jaarlijks te betalen? Dan krijg je korting. De onderstaande prijzen zijn gebaseerd op een jaarlijkse betaling en geven het bedrag per maand weer:

 • Starter:
  • $ 16/per actieve chatmedewerker per maand;
  • Onbeperkt aantal chatagents, basis customization opties, ticketsysteem, 60 dagen chatgeschiedenis en databeveiliging;
 • Team:
  • $ 33/ per actieve chatmedewerker per maand;
  • Mogelijkheid om chatagents te groeperen, bijvoorbeeld support en sales, mogelijkheid om chat in te zetten voor verschillende sites & merken;
 • Business:
  • $ 50/ per actieve chatmedewerker per maand;
  • Ingebouwde voorspelling over verwachte drukte en ingebouwde planner voor personeel;
 • Enterprise:
  • $ 149/ per actieve chatmedewerker per maand;
  • Ondersteuning van een dedicated accountmanager, trainingen, ondersteuning van software-ontwikkelaars, security ondersteuning en single-sign-on (SSO);

Zoals je ziet is de basisfunctionaliteit al vrij uitgebreid. De duurdere pakketten brengen krachtige functionaliteiten met zich mee.

Wil je LiveChat eerst uitproberen? Dat kan! Van de software is een gratis 30-dagen proefversie beschikbaar. In dit geval krijg je de beschikking over het “team” pakket van LiveChat. Na 30 dagen verloopt de proefversie automatisch. Je hoeft dus geen creditcardgegevens in te vullen.

LiveChat voordelen

LiveChat is een van de meest populaire chatsoftwarepakketten in de markt en dat is niet voor niets. De software brengt een aantal voordelen met zich mee:

 1. Eenvoudige installatie door templates en integraties met populaire platformen;
 2. Betaalbaar, met name de goedkopere pakketten;
 3. Meer dan alleen chat: erg krachtige analytics functies voor het voorspellen van drukte, tevredenheid en presteren van werknemers;
 4. Overzichtelijke backend voor managers en chatmedewerkers;
 5. Versleuteld dataverkeer voor privacygevoelige gegevens
 6. Uitgebreide mogelijkheden voor customization en integratie met externe software;
 7. Goede opties voor chatautomatisering;
 8. Chatgeschiedenis is in te zien voor medewerkers;
 9. Geen limiet op aantal chatmedewerkers;

De bovenstaande voordelen laten goed zien dat LiveChat voor allerlei soorten chats kan worden gebruikt binnen allerlei soorten organisaties.

LiveChat nadelen

De software van LiveChat heeft bijna geen nadelen. Het enige nadeel is dat de software íets duurder is dan die van sommige concurrenten, met name bij de duurdere pakketten. Dit zie je gelukkig ook terug in de features, want je krijgt meer dan waar voor je geld!

LiveChat review conclusie

Wanneer je opzoek bent naar een chatfunctionaliteit voor je website maak je met LiveChat een goede keuze. Het maakt niet uit of je een kleine webshop hebt, of de klantenservice van een grote organisatie beheert. Bij LiveChat is er een pakket voor iedere organisatie. De basisfunctionaliteit is erg omvangrijk en betaalbaar. Daarom behoort LiveChat terecht tot de meest populaire chatsoftware in de markt!

Klik hier en TEST LiveChat GRATIS!