Norton Security Standaard Antivirus review

Norton Security Standaard Antivirus review

Norton Security Standaard Antivirus Review

Ok welkom in de Norton Security Standaard antivirus review 😉 Eén van de bekendste namen als het op antivirus aankomt? Dat moet ongetwijfeld Norton zijn. Deze speler is al jaren op de markt en heeft een uitstekende reputatie. Vaak wordt deze software standaard op de PC gezet, maar je kan het pakket natuurlijk ook afzonderlijk aanschaffen. De goedkoopste versie blijkt in de loop der jaren een stevige vooruitgang te hebben geboekt en zorgt voor een degelijke en goedkope bescherming.

Enkele kenmerken:

 • Zeer degelijke bescherming, top van de markt
 • Trage systeemscan
 • Weinig extra opties

Handig te gebruiken

Deze basisversie van Norton is makkelijk in gebruik en beschikt over een simpele user interface. Zelfs een beginneling is er dus snel mee weg. Als de antivirus werkt dan zijn alle knopjes groen en moeilijker dan dat is het eigenlijk niet. Je beheert je antivirus dus eigenlijk door naar de icoontjes te kijken en dat is voor iedereen haalbaar. Wil je meer opties instellen dan kan dat, maar dan wordt het al snel wat technischer. Proactief komt er al eens een pop-up om aan te geven dat je beschermt bent of dat er een virus onschadelijk is gemaakt, nadat het je heeft doen schrikken is dit ook een hele geruststelling.

Norton Security Standaard Antivirus review

Een antivirus met heel wat mogelijkheden

Uiteraard zijn de standaard antivirus en malware scans aanwezig, maar het pakket gaat veel verder. Je krijgt een volledige historiek van alle mogelijke scans en bedreigingen. Niet dat je dit vaak gaat nodig hebben, maar als het nodig is … Verder kan je ook nog een handige password manager downloaden van de site en is er een browser extension voor alle populaire browsers. De pop-up en bars kunnen al snel irritant worden, het is dus nog maar de vraag of je het veel gaat gebruiken.

Oerdegelijk maar vrij traag

Is Norton Security Standaard een topproduct? Dat kan je eigenlijk wel stellen. Zeker op het vlak van antivirus scoort dit pakket gezien de prijs, buitengewoon goed. Ook op het vlak van malware detectie moet dit pakket niet onderdoen voor heel wat andere concurrenten. Zijn er dan geen nadelen aan het pakket verbonden. Jawel, het is vrij traag. Heel wat collega’s scannen een heel stuk sneller dan dit pakket. Zonde, maar geen ramp gezien de goede werking van de antivirus.

Norton Security Standaard Antivirus kopen bij BOL.COM

Duurdere pakketten

Zoals eerder aangegeven is Norton Security Standaard het goedkoopste pakket. Het grootste verschil zit hem in het aantal devices die beschermd worden. Bij deze versie is dat maar één device en Norton werkt enkel met Windows. Qua performantie zit er amper verschil tussen de versies en dus kan je eigenlijk net zo goed voor het goedkoopste pakket gaan. Qua extra features scoort het pakket dan weer ondermaats in vergelijking met veel concurrenten. Het is vruchteloos zoeken achter een webcam protector, file shredder, file-encryption software en een local network scanner.

Goede helpdesk met garantie

Bij Norton kan je terugvallen op een uitstekende helpdesk. Meer nog ze bieden een 100% garantie. Concreet wil dit zeggen dat je wanneer de nood er is, je wordt bijgestaan door een Norton expert. Moest dat niet lukken, dan krijg je je geld terug. Of ze deze bewering echt hard maken is nog maar de vraag, want vaak heb je deze helpdesk niet nodig. In tegenstelling tot bij heel wat collega’s is deze helpdesk ook telefonisch bereikbaar.

Norton Security Standaard Antivirus review

De pluspunten

Norton Security Standaard heeft heel wat pluspunten, we zetten ze even op een rijtje:

 • De malware en antivirus bescherming is van uitstekende kwaliteit
 • Er is backup software aan boord en ook de password manager is een hele leuke tool
 • Eens in werking vergt deze antivirus niet veel resources van je systeem

De minpunten

Geen pro’s zonder contra’s natuurlijk. Hierbij de door ons gedetecteerde minpunten:

 • Het aantal extra features zijn vrij beperkt
 • Een volledige systeemscan is behoorlijk traag

Norton Security beschermt pc’s, Macs, Androids, iPads en iPhones. Norton AntiVirus Basic beschermt één pc.

Windows-besturingssystemen

 • Microsoft Windows 10 (alle versies), behalve Windows 10 S. Edge-browser wordt niet ondersteund.
 • Microsoft Windows 8/8.1 (alle versies). Bepaalde beschermingsfuncties zijn niet beschikbaar bij het gebruik van browserapps op het startscherm van Windows 8.
 • Microsoft Windows 7 (alle versies) met servicepack 1 (SP 1) of hoger.
 • Microsoft Windows Vista (alle versies) met servicepack 1 (SP 1) of hoger. Nieuwe functies worden niet langer ondersteund op Windows Vista. ID Safe-browserextensie wordt niet langer ondersteund op Windows Vista.
 • Microsoft Windows XP (32-bits) Home/Professional met Service Pack 3 (SP 3) of hoger. Nieuwe functies worden niet langer ondersteund op Windows XP. ID Safe-browserextensie wordt niet langer ondersteund op Windows XP.

Mac-besturingssystemen

 • Huidige en vorige twee versies van Mac OS.
 • Functies van Norton Family en Norton Family Premier worden niet ondersteund.

Android-besturingssystemen

 • Android 4.0.3 of hoger. Google Play-app moet geïnstalleerd zijn.
 • Voor de Android-app van Norton Family Premier is Android 4 of hoger vereist.

Automatisch scannen van apps op Google Play is mogelijk op Android 4.0 of hoger, met uitzondering van Samsung-apparaten. Samsung-apparaten met Android 4.2 of hoger worden wel ondersteund. Voor eerdere versies van Android moet de functie ‘Delen’ van Google Play worden gebruikt om apps op Google Play te scannen.

iOS-besturingssystemen

 • iOS 8 of hoger.
 • iOS omvat alleen de functies Back-up van contactpersonen en Op afstand vinden.
 • Voor de app voor ouderlijk toezicht van Norton Family Premier is iOS 9 of hoger vereist.

Conclusie Norton Security standaard antivirus review 2018

Ben je op zoek naar een betaalbaar en zeer goed antivirus en malware pakket, dan is Norton Security standaard zeker en vast een goede optie. Bovendien legt dit pakket eens werkend amper beslag op de resources van je computer. Wil je je computer beschermen tegen aanvallen dan voldoet de software perfect.

Het enige minpunt is het gebrek aan extra features, die bij heel wat concurrenten wel aanwezig zijn. Stel jezelf dus de vraag of je nog heel wat bijkomende opties wenst of simpelweg een goed werkende antivirus.

Meer dan de standaardversie heb je niet nodig, want deze biedt quasi dezelfde bescherming als de duurdere varianten. Let ook goed op, want geregeld zijn er speciale aanbiedingen, waardoor het nog een stuk voordeliger wordt.

Wij raden Norton Security Standaard dus zeker aan. Klik hieronder op de knop om deze aan te kopen op Bol.com en geniet van een korting 😉

Norton Security Standaard Antivirus kopen bij BOL.COM