Scoren in google met een responsive website

Scoren in google met een responsive website

De meeste mensen surfen tegenwoordig mobiel. Of het nu op de smartphone of de tablet is, mobiel heeft de desktop al een heel tijdje achter zich gelaten. Ook in Belgiƫ!

Google, zowat de belangrijkste zoekmachine en quasi door iedereen gebruikt, weet hoe belangrijk een goede responsive website, aangepast aan mobiel gebruik is. Sinds april 2015 houdt Google bij het waarderen en ranken van sites dan ook rekening met het feit hoe mobielvriendelijk een website is. Hoe beter je website is afgestemd op mobiel gebruik, hoe beter je site scoort. Heel simpel en helder! Hoger scoren in google is dus niet zo eenvoudig.

Is mijn website geschikt voor mobiel gebruik?

Als je niet thuis bent in de wereld van webdesign, ga je er misschien verkeerdelijk vanuit dat je website responsive is. Gelukkig is er een hele makkelijke tool om te checken hoe mobielvriendelijk jouw website is. Klik hier om de test te doen, dan krijg je een score hoe jouw website ervoor staat. Bovendien krijg je op deze website ook onmiddellijk te lezen wat de gebreken zijn en waar je aan moet werken. Hiervoor neem je best een vakkundige websitebouwer onder de arm, als je daar zelf geen kaas van hebt gegeten.

Waarom je website maar beter responsive is

Er zijn een heel aantal redenen waarom je uw website maar beter zo snel mogelijk responsive maakt, als dit nog niet het geval is. We zetten hieronder de 2 belangrijkste even in de kijker:

 • GEBRUIKSVRIENDELIJKHEID/BELEVING
  Als je eerste klantencontact via de website loopt en deze is niet optimaal consulteerbaar door de klant of potentiƫle klant, dan zou deze wel eens heel snel kunnen afhaken. Als je weet dat meer dan 50% van de mensen je website mobiel bezoeken, dan hou je daar maar beter rekening mee. Je website is vaak de eerste indruk die bezoekers van je bedrijf krijgen.
 • BETER SCOREN IN GOOGLE
  Google waardeert websites die geschikt en afgestemd zijn voor mobiel gebruik hoger. Als je weet dat heel veel mensen Google gebruiken in hun zoektocht op het internet is dat essentieel om je website makkelijk vindbaar te maken.

Hoe je website responsive maken?

scoren in google met een responsive webdesign

Ben je zelf niet thuis in webdesign dan neem je beter een professionele partner onder de arm. In principe zijn er 3 manieren om je website responsive te maken:

 • RESPONSIVE DESIGN
  Je mobiele website krijgt dezelfde url en de website past zich automatisch aan, aan het scherm en het device waarop de website bekeken wordt. De content op mobiel en de desktop zijn hetzelfde.
 • MOBILE URL
  De url van je mobiele site is anders en ook de content verschilt met deze van de website voor de desktop.
 • DYNAMIC DESIGN
  De url blijft hier gelijk voor mobiel en desktop, maar afhankelijk van het apparaat, krijgt de bezoeker een andere site te zien. Ook hier is de content verschillend.

Google heeft de stiekeme voorkeur voor het eerste, een volledig responsive design, maar schat vooral de gebruiksvriendelijkheid van je website in. Je websitebouwer kan je ongetwijfeld helpen bij de keuze uit bovenstaande technieken.

Een aantal goede redenen om voor responsive design te kiezen

Wil je een responsive website laten maken? Responsive design geniet niet enkel de voorkeur van Google, tegenwoordig worden ook de meeste websites responsive ontwikkeld, ook hier zijn een aantal redenen voor:

 1. Je hebt maar 1 url voor zowel je mobiele site als desktop. Je hoeft dus ook maar rekening te houwen met het promoten en hoger krijgen van 1 url in Google.
 2. De ontwikkelkosten liggen lager, je hebt immers geen verschillende websites nodig.
 3. Een responsive design is de snelste optie, als de beelden zijn geoptimaliseerd voor mobiel gebruik.

Aan de slag!

Ben je doordrongen en overtuigd van het feit dat je website zo snel mogelijk responsive gemaakt moet worden, dan kan je natuurlijk steeds bij ons terecht voor bijkomende info.

Laat je doelgroep niet ontsnappen of je concurrent ermee weglopen. Contacteer ons voor een vrijblijvende babbel en offerte.

Laat een bericht achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *