sendinblue review

Sendinblue review

Welkom bij deze Sendinblue review!

Wie een e-commerce website beheert hoef ik niet te vertellen welke waarde je mailmarketing kan hebben. De invloed hiervan is groot en er zijn een tal van online tools die je hierbij kunnen verder helpen. Sendinblue is hier één van en wij vertellen er alles over in de review hieronder.

Deze tool is razend populair op vlak van mailmarketing. Ze hebben hun strepen echt verdiend ten opzichte van bijvoorbeeld een Mailchimp. Ze hebben zich ontworpen voor alle online marketing en automatisatie in de moderne zakenwereld. Online marketeers sluiten zich gemakkelijk bij deze tool aan en kennen de waardevolle betekenis van Sendinblue. Ook wij werken heel graag met deze tool en kunnen het dan ook sterk aanraden.

Sendinblue kent zeer goede functies en is heel eenvoudig in gebruik. Alleen al deze redenen geven ons een score van 9 op 10. Wil je nog meer weten? Lees dan onze review hieronder goed door.

Sendinblue opties

Sendinblue draagt zijn steentje bij op de moderne zakenwereld of de online winkels. Daarbij is er een grote ondersteuning in de mailmarketing en alle automatisatie die daarvoor nodig is. Zij bieden hier zeer opvallende en goede functies voor:

 • Proefversie of voorbeeld. Hier kan je een voorbeeld bekijken van je reeds opgestelde mail nog voor dat je deze doorstuurt naar alle klanten.
 • Integratiemogelijkheden. Sendinblue laat het toe om te integreren met derde partijen om je zo nog beter te kunnen ondersteunen naar je e-commerce.
 • Beschikbare templates. Hier zijn er heel wat vooropgestelde templates klaar, die je kan gebruiken en aanpassen om zo snel mogelijk een een mail samen te stellen.
 • Krijg voldoende ondersteuning. Sendinblue heeft een goede klantendienst die steeds bereikbaar is via verschillende kanalen. Zo kan je contact opnemen per chat, telefoon of per message en worden je vragen snel beantwoord.
 • Personalisatie mogelijkheden. Met Sendinblue heb je een tal van mogelijkheden om alles zo persoonlijk mogelijk te maken en om niet standaard over te komen naar de klanten.
 • Er zijn verschillende 6 talen beschikbaar .
 • Rapporten en analytics. Campagnes worden bijgehouden en worden in een overzichtelijk rapport geplaatst. Krijg een zicht op je succes
 • Opt-in formulier en Opt-out formulier. Iedere mail kan je voorzien van beide formulieren waarbij mensen zich in en uit kunnen schrijven.
 • Je hebt er een editor voor je landingspagina. Wanneer je graag enkele bestemmingspagina’s wenst te maken kan je daarvoor een gespecialiseerd editor inschakelen. Deze kan dan ook heel eenvoudig gekoppeld worden aan je mailing.

Gebruiksvriendelijkheid

Eén van de belangrijkste tools in een mailmarketing service is je dashboard. Hier moet je het volledig beheer en controle kunnen uitvoeren. Daarom heeft Sendinblue ervoor gekozen om een dashboard te maken zonder veel freulen en kleuren. Zo krijg je meteen zicht op de belangrijke knoppen en bewaar je overzicht op al je marketing. Lees eenvoudig af waar je succes haalde en waar je misschien nog iets moet bijsturen.

Een leuk extra bij Sendinblue is de zwarte lijst. Daar kunnen contacten toegevoegd worden, manueel of automatisch, die niet meer in de campagnes horen. En er is nog zoveel meer om te ontdekken bij Sendinblue zoals een heel eenvoudig systeem om alle contacten in één maal in te voeren. Dit kan door een eenvoudig CSV bestand te uploaden.

sendinblue reviews

E-mailcampagne opstellen

Een campagne opstellen bij Sendinblue kan heel dynamisch zijn met de vele beschikbare opties. Deze tool helpt je stap voor stap een goede campagne op te stellen en het begin is steeds de naam van de afzender ingeven, je mailadres, het onderwerp en de naam van je campagne.

Daarnaast stel je best een paar parameter in zoals de lijst waar de mails naartoe gestuurd mogen worden, elementen die je wenst toe te voegen of aan te passen, een aanmeldingsformulier of enkele nodige koppelingen. Deze instellingen kan je invoeren via geavanceerde opties.

Bij Sendinblue heb je enkele mogelijkheden om je campagnes op te stellen. Zo kan je en HTML campagne opstellen (meest verkozen) of kiezen voor een drag en dropsysteem of intuïtieve ontwerpfunctie. Daarbij biedt Sendinblue steeds goede hulpmiddelen aan om je campagne zo goed mogelijk op te stellen met een ordelijk en net design.

Een tip: Voeg steeds een leuke afbeelding toe om je e-mail nog aantrekkelijker te maken en bekijk steeds het voorbeeld van je mail voordat je deze ook effectief naar iedereen uitstuurt. Dubbel checken is beter dan een fout versturen.

SENDINBLUE 14 DAGEN GRATIS TESTEN

Prijzen Sendinblue

Sendinblue heeft enkele verschillende prijzen en bundels waarvoor jij kan kiezen. Wie eerst even wil aftoetsen kan zich gratis aanmelden en daarbij ongelimiteerd contacten toevoegen. Let wel, de gratis versie kent een dagelijkse limiet naar het versturen van mails. Wens je er meer dan te versturen kan je beter overstappen op een betalend bundel.

Hieronder een overzicht waarbij je alle prijzen en bundels kan nakijken:

 1. Free bundel
  1. Gratis aanmelden
  2. Onbeperkt aantal contacten toevoegen
  3. Limiet op 300 mails per dag
  4. Gratis functies
 2. Lite bundel
  1. 19 Euro per maand
  2. Jaarlijkse betaling kost je nog 15,20 Euro per maand
  3. Onbeperkt aantal contacten toevoegen
  4. 40 000 mails per maand zonder dagelijks limiet
  5. Toegang tot de gratis functies

sendinblue vs mailchimp

 1. Essential bundel
  1. 29 Euro per maand
  2. Jaarlijkse betaling kost je 23,20 Euro per maand
  3. 60 000 emails te versturen per maand zonder dagelijks limiet
  4. Toegang tot Lite functies
  5. Verwijderen van het Sendinblue logo mogelijk
  6. Geavanceerde analytics
 2. Premium bundel
  1. 49 Euro per maand
  2. Jaarlijkse betaling zakt tot 39,20 Euro per maand
  3. 120 000 mails te versturen per maand zonder dagelijks limiet
  4. Essential functies
  5. Landing pagina’s mogelijk
  6. Marketing automatisatie
  7. Live chat
  8. Multi user gebruik
 3. Enterprise bundel
  1. Prijs op maat
  2. Toegang tot premium functies op maat
  3. Krijg je een eigen account manager
  4. Prio bij de support

Iedere bundel is zonder enige verplichting en kan op ieder moment geannuleerd worden.

sendinblue reviews

Conclusie Sendinblue review

Sendinblue kent nu al een groot kwaliteit en groeit alleen maar verder. Ieder jaar kunnen we de kwaliteit op vooruit staven. Wie geen technische kennis heeft, kan hier ook op een eenvoudige manier de weg vinden tot het maken van een goede mailingcampagne.

Stel je mail samen aan de hand van een drag en drop systeem en bekijk een mooie proefversie of voorbeeld voordat je naar iedereen je mail verstuurt. Voor wie dit nog nooit heeft gedaan, kan bij Sendinblue enkele kant en klare sjablonen gebruiken.

Veel e-commerce bedrijven werken al met deze tool en wij kunnen hen dan ook sterk aanraden. Met een puntenscore van 9 op 10 zijn zij onze favoriet op vlak van email marketing. Wie dus op zoek is naar een alternatief van bijvoorbeeld Mailchimp, zit hier meer dan goed.

Ook is er naast mailing ook een goede tool zoals een SMS centrale waarbij ze de concurrenten sterk voorbij lopen.

Je kan Sendinblue hieronder GRATIS testen!