shutterstock reviews

Shutterstock review

Welkom bij deze Shutterstock review!
Shutterstock is één van de beste en ook meest gekende stockfotografie websites over de gehele wereld. Dit platform is uniek door de grote populariteit onder alle fotografen en ook illustrators. Op deze stockfotografie website vind je dan ook meer dan 70 miljoen royalty free afbeeldingen en deze met wel heel goede kwaliteit.Iedere dag komen er wel tot 10 000 nieuwe foto’s bij en zo vind je steeds vernieuwende en goede content voor je eigen website of project. Zoeken naar een afbeelding kan je op een heel eenvoudige manier en door te filteren op trefwoorden. Iedere gelinkte afbeelding krijg jij dan ook te zien.

We kunnen meegeven dat shutterstock gekend is om zijn groot aanbod in foto’s, video’s en illustraties. Daarnaast kan je er een voordelig abonnement verkrijgen als je een groot gebruiker bent en zijn er dagelijks nieuwigheden te zien. Wie enkel maar 1 foto nodig heeft, zal zich niet gauw thuisvoelen op deze website.

shutterstock review

Iedere creatieve geest of fotograaf kan hier zijn beeldmateriaal inzenden en verkopen. Als fotograaf of illustrator kan je dan ook een account aanmaken en daarbij je beeldmateriaal te koop plaatsen. Wanneer je foto aangekocht wordt op Shutterstock , krijg je hier telkens een kleine vergoeding voor. Deze vergoedingen liggen niet hoog maar hoe meer je verkoopt, hoe meer die kleine beetjes optellen tot een leuk bedrag, waar je weinig voor moet doen. Een gouden tip hierbij is dan ook om meerdere afbeeldingen tot verkoop klaar te zetten. Zo kan je sneller, alle kleine bedragen, bijeen sparen. 1 afbeelding zou dan ook verloren gaan in deze grote databank.

Maar toch opgelet want … Shutterstock heeft ook wel strenge richtlijnen opgesteld ten opzichte van de fotografen, daardoor krijg je ook enkel en alleen maar kwalitatieve beelden te zien. Iedere foto, video of illustratie die door een fotograaf of illustrator aangeboden wordt, word ook grondig geïnspecteerd. Shutterstock garandeert een grote kwaliteit door een goede screening te voorzien. Deze inspectie gaat na of dat alle materiaal aan voldoende normen voldoet. Zo worden ze bijvoorbeeld beoordeeld op:

 • Kwaliteit
 • Auteursrechten
 • Merken
 • Scherpte
 • Belichting
 • Grootte
 • Pixels

Ieder beeldmateriaal moet aan deze criteria voldoen om ook effectief op deze website te mogen staan. Zo vermijden ze mindere kwaliteit en frustraties bij de aankoper. Maar goed, een kwalitatieve fotograaf, heeft hier dan ook geen zorg om.

Bekijk deze Shutterstock Demo Video

Shutterstock review Nederlands

Shutterstock review aanbod

Daar er iedere dag tot 10 000 beelden bijkomen, kunnen we ook stellen dat deze website een mega fantastische bron is voor het vinden van goede content. Hoge resolutie beelden kan je hier verkrijgen en downloaden, na het aanmaken van een account en het overmaken van je betalingen.

Shutterstock telt op dit moment al meer dan 70 miljoen beelden en iedere dag worden deze verder aangevuld. Dit maakt van hen de meest populaire maar ook meest gebruikte fotostock website ter wereld. Door de goede kwaliteit mogen ze zich dan ook de beste noemen op deze markt.

Toch zijn er nog alternatieven zoals iStock, Dreamstime, Bigstock en Fotalia. Wie een minder grote verbruiker is, kan misschien ook daar even de prijzen overlopen.

Wie een beeld wenst te vinden voor zijn website kan gaan zoeken en filteren in een groot database aan beeldmateriaal. Hiervoor hebben ze ook een goede en geavanceerde zoekfunctie voor gebouwd. Wanneer je dus op zoek bent naar een geschikt beeld, zal je op een zeer gebruiksvriendelijke manier kunnen filteren en zoeken. Geef een trefwoord in zoals een bepaald kleur of naam van een dier en je krijgt er alle gelinkte afbeeldingen te zien.

Wanneer je uiteindelijk een foto aankoopt, zal je een fotograaf ook echt ondersteunen. Hiervoor ontvangt de creatieve geest een kleine bijdrage.

Shutterstock Prijzen, bundels en abonnementen

Wanneer je slechts op zoek bent naar 1 foto is deze fotostock website misschien niet meteen hetgeen je nodig hebt. Shutterstock richt zich meer op klanten die meerdere tot zelf veel afbeeldingen nodig hebben. Dit doen ze aan de hand van bundels of abonnementen. Wanneer je toch hiervoor kiest, geven zij wel goede prijzen die de kwalitatieve afbeeldingen ook echt wel waard zijn.

Volgende bundel en prijzen kan je bij Shutterstock terugvinden:

 1. Basisbundel
  1. Voor 5 afbeeldingen betaal je hier slechts 39 Euro (7,8 Euro per foto)
  2. Met 25 afbeeldingen heb je een bedrag van 179 Euro (7,16 Euro per foto)
Daarnaast kan je ook volgende abonnementen en prijzen vinden:
 1. Professioneel abonnement
  1. 750 afbeeldingen voor 159 Euro per maand. (0,21 cent per foto)
  2. 350 foto’s voor slechts 125 Euro per maand (0,36 cent per foto)
 2. Team abonnement
  1. 2 gebruikers en 750 afbeeldingen in de maand komt op 239 Euro per maand
  2. 3 gebruikers met 750 foto’s per maand heeft een kostprijs van 319 Euro per maand
  3. 4 of meerdere gebruikers en 750 afbeeldingen per maand kost je 399 Euro per maand

Conclusie Shutterstock review

Wie op zoek is naar een groot databank aan afbeeldingen met ook een groots kwaliteit, moet ook zeker bij Shutterstock zijn. Shutterstock is de absolute winnaar op gebied van afbeeldingen en kwalitatieve content en dat voor een schappelijke prijs indien je zeker van plan bent meerdere foto’s aan te kopen.

Shutterstock heeft op dit moment meer dan 70 miljoen foto’s in de aanbieding en dat maakt van niet alleen de populairste maar ook de gekendste op de markt. Verder bieden zij een grote kwaliteit aan door een goede screening van het aangeboden materiaal te doorlopen. Iedere afbeelding wordt grondig gecontroleerd en pas na een goedkeuring worden deze online geplaatst voor verkoop. Zo doorlopen ze iedere dag opnieuw meer dan 10 000 foto’s om verder aan te vullen op de website.

Ben jij een creatieveling? Dan kan ook jij je fotomateriaal hier te koop aanbieden. Je hoeft enkel maar een account aan te maken en je afbeeldingen aan te bieden. Wanneer deze verkocht worden, ontvang je dan ook een kleine vergoeding per aankoop. Met 1 foto zal je natuurlijk geen winst maken maar indien je meerdere afbeeldingen aanbiedt kan je al snel merken dat de kleine centjes oplopen. Hoe meer je aanbiedt, hoe interessanter dit wordt.

Shutterstock is niet alleen goedkoop in abonnement maar heeft een groot aanbod om je van content te voorzien. Wij raden ze sterk aan, aan iedereen die nog fotomateriaal en content nodig heeft voor zijn of haar website.

PS: Een professionele website laten maken? G-zien.be helpt je graag!

Bezoek Shutterstock en test 30 dagen Gratis!