Wanneer heb je een nieuwe website nodig?

Je website is al een aantal jaren oud en eerlijk gezegd kijk je er niet zo vaak naar om. Maar ergens borrelt toch wel het gevoel op dat een website belangrijker wordt en dat deze misschien aan vernieuwing toe is. Hieronder alvast enkele redenen waarom je je website eens grondig zou laten aanpakken:

1. Uw website is al langer dan 3 jaar hetzelfde

Het is een gouden regel om elke 3 jaar je website een stevige update te geven. Niet enkel willen klanten dan wel eens iets nieuws zien, ook uit technisch standpunt is een update aangewezen. Het internet staat immers niet stil en technologie verandert voortdurend.

2. Uw website is mobiel niet goed zichtbaar

Is je website niet vlot consulteerbaar en specifiek aangepast voor gebruik op de smartphone en tablet, dan is het NU het moment om te schakelen. Meer dan 50% van je bezoekers bekijkt je website ongetwijfeld via deze devices, hebben zij een slechte ervaring dan heb je een probleem.

3. De website laadt ontzettend traag

Niets frustrerender dan te moeten wachten op een traag ladende site. Google houdt hiermee rekening in zijn ranking en klanten haken na 4 seconden laadtijd onherroepelijk af. Hou daar rekening mee.

4. Je website speelt automatisch muziek of video af

Ook dit wordt door de meeste bezoekers als vervelend ervaren.

5. Je website werkt nog met Adobe Flash

Opent je site nog met een Flash animatie, dan is het tijd om dit aan te pakken. Adobe Flash is traag, zit vol bugs en is gedateerd. Niet alleen neemt Google dit niet op in zijn ranking, op Apple devices zijn de sites niet te raadplegen.

6. Je website heeft geen degelijk CMS

Als je voor elke kleine aanpassing aan de inhoud van je website een beroep moet doen op een externe partij, dan komt er niets van. Zorg er dus voor dat je makkelijk zelf dingen kan aanpassen aan je website, wanneer je dat zelf wil.

7. Je website linkt niet naar je social media

Actief op social media, maar dit wordt niet vermeld op je site? Zonde toch!

8. Je website verbleekt bij deze van de concurrentie

Als je zelf al vindt dat je site een stuk minder overkomt dan deze van je collega’s, wat moeten potentiële klanten dan denken? Je website is vaak het eerste waar ze zich informeren over je bedrijf. Kom je hier niet goed over of straal je een zeer oubollig beeld uit, dan kiezen ze net zo makkelijk voor je collega, die zijn webzaakjes wel op orde heeft.

Als u zich schuldig maakt aan een van bovenstaande redenen, raden wij u aan ons even te contacteren hoe wij u terug online de plaats te geven die u verdient.

Wil je een nieuwe website laten maken? Contacteer ons dan vrijblijvend voor meer info!

Laat een bericht achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *