wat is een domeinnaam en hosting

Wat is een domeinnaam & hosting?

1. Alles over je domeinnaam en hosting

Wat is een domeinnaam & hosting? In de Middeleeuwen had een domeinnaam een heel andere betekenis dan de dag van vandaag en ook hosting doet niet bij iedereen onmiddellijk een belletje rinkelen. Bij G-zien willen we daar wel graag een woordje over vertellen zodat iedereen mee is.

Het belang van een goede domeinnaam.

Heel simpel gesteld is de domeinnaam, de naam van de plaats waar uw website te vinden is. We gaan even in detail de structuur van een domeinnaam bekijken en nemen daarvoor het voorbeeld van zien.voorontwerpsite1.be

  • De .be is het topdomein. Er zijn ondertussen vele verschillende mogelijk. Dit wordt ook de domeinextensie genoemd. Beide bedoelen hetzelfde dus laat je er niet door in de war brengen.
  • De domeinnaam zelf, is de eigenlijke naam van de website, hier dus g-zien. Deze kies je zelf bij het registreren. De naam moet uiteraard nog wel beschikbaar zijn. Als een domeinnaam reeds is gekozen dan kan je deze niet meer vastleggen. Je kan wel eens proberen met een andere domeinextensie.
  • Beide bovenstaande vormen samen de domeinnaam.

Buiten de beschikbaarheid van je domeinnaam hou je tegenwoordig bij het kiezen van de naam van je zaak ook maar best rekening met de domeinnaam. Een makkelijk herkenbare domeinnaam heeft in deze tijd natuurlijk voordelen. Vaak begint het starten van een website ook met het kiezen van een domeinnaam en het registreren daarvan.

Naast de domeinnaam is ook hosting een term die je geregeld hoort voorbij waaien.

2. Hosting: je parkeerplaats op het internet

Hosting valt eigenlijk simpel samen te vatten als de parkeerplaats voor je website op het internet. Het is de locatie waar je website wordt geplaatst en altijd terug te vinden is. Je website wordt niet bewaard op je eigen computer maar wel ergens centraal. Vaak is dit op de servers van hostingbedrijven. Zij houden deze zware computers draaiende om alle websites continu bereikbaar te houden.

Enkele snelle tips voor het kiezen van een goed hostingbedrijf:

  • Kies voor een betrouwbaar hostingbedrijf met een goede reputatie.
  • Kies voor een partij die goed bereikbaar is en 24/24 en 7/7 te contacteren valt moest de website uit de lucht zijn.
  • Let goed op de aanbieding, wat is allemaal inbegrepen en wat niet? Goedkoop komt toch vaak duurder uit.
“En heb je eigenlijk niet veel zin om je hier mee bezig te houden, dan laat je het toch gewoon aan ons over.” Wij regelen in geen tijd de domeinnaam voor je en werken met een uitstekende partner voor je hosting. Is er dan toch een een probleem dan kan je nog steeds bij ons terecht. Contacteer ons, geef ons je geprefereerde naam en wij brengen al de rest in orde.

Laat een bericht achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *