webhosting belgie

Webhosting Belgie

Welkom bij dit artikel over Webhosting in Belgie!

De kans is groot wanneer je dit artikel leest dat je op zoek bent naar meer informatie over webhosting in België. Misschien wil je weten welke soorten hosting er allemaal bestaan of wil je gewoon direct weten wat de beste en meest betrouwbare hosting firma in België is. Wij maken al jaren websites en de hosting wereld heeft voor ons dan ook weinig of geen geheimen meer. Een website laten maken is meestal de start naar een zoektvoor voor professionele webhosting. We krijgen regelmatig vraag van mensen wat hosting nu precies is en doet maar ook welke hosting firma ze moeten kiezen. Want als je even kijkt op Google komt je enorm veel verschillende firma’s en mogelijkheden tegen. Het is dan ook voor de meeste mensen niet duidelijk welke ze moeten kiezen.

Geen geduld of tijd om te lezen? Scroll direct naar beneden om onze conclusie te lezen

Wat is webhosting?

We zullen eerst nog even meegeven wat webhosting precies is. Er zijn verschillende synoniemen zoals hosting, website hosting, webruimte … Maar deze betekenen allemaal hetzelfde. Als je een website online wilt zetten, zal je een hosting pakket nodig hebben. En een hosting pakket kan je dus afnemen bij een professionele hostingfirma. Op dit hosting pakket komen dan al je bestanden van de website(foto’s, teksten, pagina’s, …) De bestanden kan je eenvoudig opladen via een FTP Programma zoals Filezilla. De webhosting of webruimte deel je meestal met andere klanten op een server(Shared Server).

Geen paniek als dit een beetje latijn klinkt! Als je dit afneemt bij een professionele hosting firma dan helpen zij hier je ook bij indien gewenst.

Waar opletten bij de keuze van een hostingfirma

Als je op zoek bent naar een nieuwe hostingfirma dan zal je merken dat dit niet altijd zo eenvoudig is. Hieronder hebben we enkele belangrijke zaken weergegeven waar je zeker moet opletten.

  • Aanbod hostingpakketten: De meeste hostingfirma’s hebben verschillende soorten hosting pakketten. Meestal van “klein” naar “groot. Kijk goed wat er allemaal in zit. En weet ook dat je eenvoudig kan upgraden naar een hoger pakket indien nodig.
  • WordPress: Ongeveer 33% van de websites in de wereld zijn gemaakt in WordPress. Dus de kans is groot dat je vroeg of laat ook een WordPress website zal hebben. Controleer daarom altijd als er speciale WordPress hosting is voorzien
  • Backups: De laatste jaren bieden gelukkig de meeste hosters een backup/restore functie aan. Maar het is toch altijd belangrijk om te controleren hoe ver deze backups terug gaan. Als dit maar 1-2 weken is dan zal dit al gevaarlijk kunnen worden.
  • Support & ondersteuning: Het is altijd fijn als je bij problemen of vragen op een direct antwoord kan rekenen. Want niets is zo vervelend als dagen moeten wachten op een support ticket of nog erger dat er gewoon geen reactie komt.
  • Reviews van klanten: We raden ook altijd aan om even op Google te kijken naar de online reviews van een hosting firma. Uiteraad moet je niet alle reviews geloven maar je zal direct al een beter idee hebben hoe en wat.

Beste webhosting Belgie

De meeste lezers van dit artikel zullen wellicht op zoek zijn naar een antwoord op de vraag: “Wat is de beste webhosting in België? We kunnen alvast meegeven dat dit de zeer populaire hosting firma Combell is. Dit is geen toeval als je weet dat ongeveer 70% van de websites in België bij Combell staan. Dit zijn dus zeer indrukwekkend cijfers. Zelf zijn wij al jaren tevreden klant van deze professioneel hosting firma. Er zijn voor ons 2 zaken die er uitspringen waar ze eigenlijk iedereen in België achterlaten.

  1. Aanbod diensten: Bij Combell zal je een oplossing vinden voor je website, webshop, domeinnaam, e-mail adres, server, …
  2. Support: Combell beschikt over een 24/7 support. Dus je kan eigenlijk op elk moment bij hen terecht met al je vragen of problemen. Zowel telefonisch als per mail.

Zoals je kan zien in onderstaande vergelijking tabel van beste hosting, staat Combell dik verdiend op de eerste plaats!

wat is de beste hosting in belgie

GA DIRECT NAAR COMBELL

WordPress Hosting

Zoals we daarnet hebben meegegeven, is meer dan 33% van de websites in de wereld gemaakt met het populaire CMS Systeem WordPress. En dat weten de (meeste) hosting firma’s maar al te goed. Ze spelen hier dan ook handig op in door het aanbieden van speciale WordPress pakketten. Dit is dus een win win situatie. Zowel voor de hostingfirma maar ook voor de klant. Die hierdoor een nog snellere en veiligere WordPress website zal hebben.

Webhosting Vergelijken

Wij zijn nu al jaren klant van de Belgische hoster Combell. We vergelijken elk jaar de verschillende hostingfirma’s in België(en het buitenland) Maar we komen meestal al snel tot de conclusie dat Combell er altijd met hoofd en schouders boven uit steekt. Er zijn uiteraard in het buitenland nog grotere hosting bedrijven dan Combell. Maar deze hebben al direct enkele nadelen. Zo kan je daar nooit met Bancontact of Ideal betalen. En zal de support in het Engels verlopen.

Snelle en veilige Hosting

Google heeft enkele jaren terug aangegeven dat de snelheid en veiligheid van je website rankingsfactors zijn. En we weten als Google dit aangeeft, dat we hier best naar luisteren aangezien ze de grootste zoekmachine ter wereld zijn. We maken een website eigenlijk voor 2 “mensen”. Uiteraard voor je bezoekers maar ook voor Google. Want als je website niet zal ranken in Google zal je geen bezoekers krijgen. De snelheid van je website wordt voor het grootste gedeelte bepaald door de snelheid van de server(bij de hostingfirma). Kies je dus voor de goedkoopste hosting dan zal het wellicht gebeuren dat je website “plots” traag werkt. Dit komt omdat er veel te veel websites op 1 server staan. En een trage website zorgt gewoon voor frustratie en in in het slechtste geval haken de bezoekers gewoon af! Daarnaast is het ook belangrijk om te kiezen voor veilige hosting. Combell biedt standaard een gratis SSL Certificaat aan. En daarnaast beschikken ze over alle professionele tools om je website veilig te houden tegen hackers.

combell recensies

Webhosting Belgie Conclusie

Zoals je kan lezen in ons artikel over Webhosting in België zijn wij uiteraard fan van het Belgische hosting bedrijf Combell. In het verleden hebben we zo wat alle hostingfirma’s getest. Ze waren uiteraard niet allemaal slecht. Maar er was niemand die 24/7 support kon geven. En dit doet Combell wel met succes. En daarnaast hadden we regelmatig last van zaken zoals “trage websites” of websites die werden gehackt. Sinds wij bij Combell zitten zijn deze zaken dan ook gelukkig definitief voorbij. Want een trage website is gewoon enorm frustrerend en het is echt een nachtmerrie als je website wordt gehackt. Verlies daarom geen tijd en maak direct de juiste keuze bij het kiezen van een goede hostingfirma. Momenteel is er een tijdelijke kortingsactie bezig bij Combell. Klik hieronder op de groene knop om de tijdelijke korting te claimen.

KLIK HIER EN CLAIM DE TIJDELIJKE KORTINGSCODE VAN COMBELL

Laat een bericht achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *