webnode ervaringen

Webnode ervaringen, review

Welkom bij deze Webnode Ervaringen, Review!

Je wil een website laten maken? Wat is de beste website builder? Hoe kan je eenvoudig zonder technische kennis een website zelf maken? Dit zijn vragen die wij regelmatig krijgen. Daarom hebben wij enkele weken terug accounts aangemaakt bij de meest populaire website builders. Gisteren hebben we een uitgebreide review gedaan van JouwWeb. Klik hier om deze te lezen. Vandaag gaan we terug verder in de toch wel leuke wereld van de website builders. We delen graag onze ervaringen van Webnode in deze review. Veel leesplezier!

Wat is Webnode?

Webnode is een van de grootste namen onder de websitebuilders en dat met hun sterkste punt: meertaligheid. Ze ondersteunen hier meer dan 20 talen waardoor je gemakkelijk een meertalige website kan bouwen maar ook de klantenondersteuning kan in deze talen.

Toch heeft Webnode een mindere tijd gekend waarin ze wat ontbraken in essentiële functies. We kunnen wel stellen dat ze een goede groei gekend hebben waarbij ze verder ontwikkeld zijn tot een goed platform om een site in op te bouwen. De nieuwe editor is volgroeid en deze hebben wij dan ook uitgetest.

Wij geven Webnode een 7 op 10 en hieronder lees je waarom.

webnode review

Voordelen bij Webnode

Om aan te geven waarom je je bij Webnode moet aansluiten geven wij enkele voordelen op een rij, die van belang kunnen zijn bij het bouwen van je website.

 • Ideaal voor SEO (niet onbelangrijk om hoger scoren in Google mogelijk te maken
 • Geschikt voor meertalige websites (kan belangrijk zijn voor internationaal verkoop)
 • Veel professionele functies (die helpen je website nog beter te maken en meer op te volgen)

Deze drie bovenstaande punten zijn natuurlijk maar enkele van de vele functies bij Webnode.

Toch moeten wij ook meegeven dat Webnode twee nadelen heeft ook:

 • Beperkte e-commerce functie
 • Aantal templates

Wie een grote webshop heeft of uitgebreide functies wenst in zijn webshop, kan beter naar een platform overgaan.

Webnode kosten

Net zoals bij de meeste platformen heeft ook Webnode een mooie onderverdeling in zijn bundels. Elke bundel heeft zijn functies en prijscategorie. Om het verschil in deze bundels duidelijk aan te tonen, hebben wij de bundels hieronder opgenoemd.

Sommige bundels hebben een gratis domeinnaam gedurende 1 jaar. Mooi meegenomen!

 1. Free pakket
  1. Gratis pakket
  2. Geen eigen domeinnaam
  3. Kleine advertentie van Webnode
  4. Tot 100 MB dataopslag
 2. Limited pakket
  1. Kostprijs per maand: 2,95 Euro
  2. Geen eigen domeinnaam
  3. Advertentie van Webnode in voettekst
  4. Tot 100 MB dataopslag
  5. 1 GB bandbreedte
 3. Mini pakket
  1. Kostprijs per maand: 4,95 Euro
  2. Eigen domeinnaam (Gratis tot 1 jaar)
  3. Kleine advertentie Webnode
  4. 500 MB dataopslag
  5. 3 GB bandbreedte
  6. Premium ondersteuning
  7. 1 mailbox
  8. Formulier editor
  9. Website statistieken nakijken
 4. Standaard pakket
  1. Kostprijs per maand: 9,95 Euro
  2. eigen domeinnaam (Gratis tot 1 jaar)
  3. 2 GB dataopslag
  4. 10 GB bandbreedte
  5. Premium ondersteuning
  6. 20 mailboxen
  7. Formulier editor
  8. Website statistieken nakijken
  9. Google analytics
  10. Tot 100 leden
  11. Tot 10 talen beschikbaar
  12. Tot 5 backups
 5. Pro pakket
  1. Kostprijs per maand: 16,95 Euro
  2. Eigen domeinnaam (Gratis tot 1 jaar)
  3. 5 GB dataopslag
  4. Ongelimiteerd bandbreedte
  5. Premium ondersteuning
  6. 100 mailboxen
  7. Formulier editor
  8. Website statistieken nakijken
  9. Google analytics
  10. Ongelimiteerd aantal leden
  11. Ongelimiteerd aantal 10 talen beschikbaar
  12. Ongelimiteerde backups

Wie niet goed weet welk pakket goed bij hen past, kan steeds eerste de Free versie aannemen en uittesten. Bovendien is het ook leuk te weten dat zij een cashback garantie hebben. Indien je kan aantonen binnen 15 dagen na aankoop, dat het pakket niet aan je noden voldoet, dan kan je een geld terug garantie aanspreken.

webnode of jouwweb

Meertalige websites

Een groot voordeel aan Webnode is de meertaligheid. Zij bieden meer dan 20 verschillende talen aan en dat helpt bij het bouwen van je website in verschillende talen.

Wie zich graag op internationaal niveau wilt plaatsen of meertaligheid wil aanbieden aan de klanten op de website/webshop, kan zich zeker goed vinden bij Webnode. De meertalige functie die zij bieden, vind je namelijk niet bij iedere websitebuilder.

Daarnaast is ook de klantenondersteuning in verschillende talen mogelijk. Dat kan ook een groot pluspunt zijn, indien jij een vraag wilt stellen. Antwoord en ondersteuning kan dus veelal in eigen taal.

Webnode staat op plaats 4 in onze TOP 5 van Beste Website Makers

In onze Vergelijker tabel van beste website makers staat Webnode op een vierde plaats. JouwWeb staat al lange tijd dik verdiend op nummer 1. Wil je meer weten over JouwWeb? Klik dan hier en lees onze uitgebreide JouwWeb review.

beste website maker

KLIK HIER VOOR DE TIJDELIJKE KORTINGSCODE VAN JOUWWEB

Gebruiksgemak bij Webnode

De meeste websitebuilders zijn heel eenvoudig in gebruik en bij Webnode is dat ook niet anders. Met het drag and drop systeem kan je heel snel en gemakkelijk je website in elkaar slepen en klikken. Dit is vooral handig voor je blokken te plaatsen met tekst en afbeeldingen.

Toch moeten wij zeggen dat het even oefenen is. Eenmaal je weg gevonden hebt, is het easy!

Alle pagina’s en websites zijn responsive en dat maakt het gemakkelijk in gebruik op een mobiel apparaat. Een groot en belangrijk punt op de dag van vandaag.

Bij Webnode kan je een hulp functie voor de SEO inschakelen. Ook daar is het eenvoudig opstellen van je teksten. De SEO functie geeft aan waar je nodige aanpassingen moet doen om een betere SEO score te halen. Hierbij kan je ook alle titels en metadescripties aanpassen, waar nodig.

beste website builder

Wachtwoord en klantenondersteuning

Ook Webnode biedt een ondersteuning naar klantenregistratie. Dit zorgt ervoor dat klanten of gebruikers een eigen login en wachtwoord kunnen genereren. Deze functie geeft klanten of gebruikers toegang tot exclusieve artikelen en content. Wie deze functie wil genieten, kiest best uit de laatste twee pakketten.

Heb je nog een vraag of heb je ergens hulp nodig? Dan kan je beroep doen op de klantenondersteuning. Alle vragen kunnen per mail verstuurd worden of je kan deze opzoeken in hen databank bij de FAQ (Frequently Asked Questions) Daar staan heel wat antwoorden op de meest gestelde vragen voor je klaar. Wil je een eigen antwoord ontvangen kan je beter een mail versturen. Op alle vragen wordt zo snel mogelijk geantwoord.

Webnode of Jouwweb?

We hebben gisteren dus een uitgebreide review gedaan van het populaire Nederlandse website platform JouwWeb. Op het einde van onze JouwWeb review kon je lezen dat ze eigenlijk bijna het maximum van de punten halen in onze review. Dus je zal je wellicht afvragen welke website builder moet ik nu kiezen? Moet ik gaan voor Webnode of voor JouwWeb? Wel als het van ons afhangt dan raden wij altijd JouwWeb aan. Het is zeker een voordeel dat deze websitebuilder in het Nederlands is. Daarnaast beschikken ze over een uitstekende support en ook niet onbelangerijk als je een premium account wil afnemen dan kan je eenvoudig betalen met Bancontact, Ideal, Visa, Mastercard, Paypal, … Bij webnode kan je momenteel nog niet betalen met Bancontact of Ideal.

KLIK HIER EN ONTDEK DE WINNAAR

Conclusie Webnode Ervaringen, Review

Wij geven Webnode een 7 op 10. Het is een basic platform waar je reeds goed op weg geholpen wordt. Wie echter een uitgebreide website of websop wenst, zoekt beter een andere partner hiervoor.

Wat je moet onthouden over Webnode is de eenvoudigheid en vooral de meertalige websites die je hier kan opbouwen. Dit is een zeer sterk pluspunt dat niet veel websitebuilders kunnen aanbieden. Sommige bundels hebben 1 jaar gratis domeinnaam. Wil je weer iets ongedaan maken? Of ben je net een stap te ver gegaan? Dan kan je in sommige pakketten gebruik maken van een back-up. Door deze back-up terug te plaatsen, kan je teruggaan naar je laatste versie van de website.

Weet je het nog niet zeker? Test Webnode dan zeker uit. Dit kan door je aan te sluiten op het Free pakket waar je alle basisfuncties kan uittesten of maak gebruik van de 15 dagen cashback garantie. Hierbij moet je wel duidelijk kunnen aangeven waarom het pakket niet aan je noden voldoet.

Voor beginners is Webnode dan wel weer net iets moeilijker. Wie geen technische kennis heeft, zal hier vaak iets langer moeten zoeken. Maar éénmaal je weg kent, gaat alles vanzelf.

KLIK HIER VOOR DE TIJDELIJKE KORTINGSCODE VAN JOUWWEB

Laat een bericht achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *