welke hosting moet ik kiezen

Welke Hosting moet ik kiezen? Ontdek hier uw Stappenplan en de Beste Hosting!

Hoster: Score: Reviews: Website:
Hoster:
combell review
Score:
9.8
Reviews:
★★★★★
TIJDELIJKE KORTING COMBELL
Hoster:
siteground review 2019
Score:
8.9
Reviews:
★★★★
Bekijk Website
Hoster:
xel media review 2019
Score:
8.4
Reviews:
★★★★
Bekijk Website
Hoster:
neostrada review
Score:
8.1
Reviews:
★★★
Bekijk Website
Hoster:
one.com review
Score:
7.3
Reviews:
★★★
Bekijk Website
Hoster:
reviews bluehost
Score:
6.9
Reviews:
★★★
Bekijk Website
Hoster:
wp engine review nederlands
Score:
6.5
Reviews:
★★★
Bekijk Website
Hoster:
savvii hosting review
Score:
6.0
Reviews:
★★
Bekijk Website

Welkom in dit artikel “Welke Hosting moet ik kiezen”

Vandaag en de komende weken gaan we even kijken wat de mogelijkheden precies zijn om met uw website of webshop online te gaan. Zoals jullie weten is goede hosting dan ook uiterst belangrijk. Maar net hier worstelen zeer veel mensen met de vraag: Welke Hosting Provider ze moeten kiezen.

Een website laten maken is altijd de eerste stap in dit proces. Wij zijn als website firma al meer dan 10 jaar actief in deze hosting wereld. Dus wij hebben al veel hosting firma’s getest en ook zien passeren. Het is dan ook niet gemakkelijk voor mensen die hier totaal geen ervaring mee hebben om te weten welke hosting firma goed of slecht is. Er zijn tientallen hosting firma’s in België. Daarnaast heb je in Nederland en het buitenland ook oplossingen. Alles hangt uiteraard een beetje af van uw wensen en uw budget.

Na het lezen van dit artikel zal je direct weten welke hosting je moet nemen(en welke niet)

welke hosting provider

Wat is Hosting?

Wat is webhosting nu precies? Wij zien deze vraag regelmatig passeren. We gaan dit even eenvoudig uitleggen. Een website bestaat uit verschillende bestanden(afbeeldingen, diverse inhoud, …). Deze bestanden worden opgeslagen op een stukje van een krachtige server.(bij een hosting firma) Dergelijke hosting firma’s hebben honderden of sommige zelfs duizenden verschillende servers. Dus in feite huur je een gedeelte van de opslag, geheugen en vooral rekenkracht van een server.

Het grote voordeel van dergelijke servers bij een hosting firma is dat de website eigenlijk 24/7 online is. De hosting firma’s noemen dit meestal de “uptime garantie”.

Als dit een beetje raar of technisch klinkt geen paniek! Een website hosting pakket bestellen doe je tegenwoordig zeer snel een eenvoudig. Dus je hoeft hiervoor niet technisch te zijn.

Welke soorten Hosting zijn er?

Er zijn verschillende soorten hosting tegenwoordig. Hieronder vindt u de 3 meest courante soorten hosting.

1. Shared Hosting

Shared Hosting is de meest populaire vorm van website hosting. 90% van de mensen kiest dan ook voor dit type van hosting. Dit betekent dat je de server dus deelt met andere websites. Alles is mooi opgedeeld zodoende iedereen van elkaar is afgeschermd.

Als je bij een professionele en betrouwbare hosting firma zit is dit de ideale oplossing.(wij gebruiken al jaren Combell). Kies je echter voor een minder betrouwbare hosting firma dan kan het zijn dat uw website plots traag werkt. Dit kan verschillende oorzaken hebben maar meestal komt dit omdat er veel te veel websites op 1 server staan. Waardoor deze dus overbelast wordt. En een trage website wil je absoluut vermijden! Dit is zeer slecht voor de bezoekers maar ook voor Google zelf. Google heeft aangegeven om trage websites minder hoog te laten ranken.

2. VPS Hosting

De tweede soort van hosting die je kan kiezen is dus VPS Hosting. VPS staat voor Virtual Private Server. Deze vorm van hosting is wel duurder dan Shared Hosting en is meestal voor mensen die technischer zijn. Je kan er ook voor kiezen om je VPS te laten beheren door de hosting firma zelf. Dit type van hosting zal je vermoedelijk niet direct nodig hebben. Het voordeel is dat je alle resources kan gebruiken voor uw website of webshop. Dit is meestal een oplossing voor zeer grote websites en webshops.

3. Reseller Hosting

Een derde type van hosting is Reseller Hosting. Dit is een oplossing voor mensen die hosting willen aanbieden(resellen) aan klanten. Dus dit wordt meestal gebruikt door website firma’s zelf. Zelf zijn wij dus ook reseller van de Belgische Hosting firma Combell. Hier heb je uiteraard zeer veel mogelijkheden maar alles hangt er van af van welke hosting firma je hebt gekozen.

Dus voor de meeste van jullie is Shared Hosting dus de oplossing.

wordpress hosting vergelijken

Hosting Provider Kiezen

Welke hosting moet je kiezen? Wij gaan jullie straks een betrouwbare en professionele hosting firma aanraden. Maar we gaan snel even meegeven waar je altijd moet opletten bij de keuze van uw nieuwe hosting firma. Als je blindelings een hosting firma zal kiezen dan is de kans groot dat je vroeg of laat problemen zal krijgen met je website. En dit wil je uiteraard absoluut vermijden!

Volgende factoren bekijk je dus best altijd!

1. Snelheid

Dat een snelle website onmisbaar is dat is niets nieuws. Resultaten hebben aangetoond dat websites die trager laden dan 5 seconden slecht scoren in Google(+ veel bezoekers haken ook af bij trage website). Maar hoe weet je nu of een hosting effectief snel is? Eenvoudig: kies altijd voor een hosting firma die standaard SSD Hosting heeft. SSD staat voor Solid State Disk. In mensentaal een zeer snelle harde schijf.

2. Veiligheid

Een tweede factor is uiteraard de veiligheid van de hosting en dus uw website. Standaard voorzien de meeste (betrouwbare) webhosters een Gratis SSL Certificaat(Let’s Encrypt). Op deze manier is je website volledig versleuteld(HTTPS). Je moet ook beschermd zijn tegen Hacks en Malware. Bekijk dus ook altijd wat de hosting firma hiervoor doet.

Bekijk in deze video welke hosting bij gebruiken

combell review 2020

3. Back-ups

Er kan (helaas) altijd iets mis gaan met uw website. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Wat wij gezien hebben de laatste jaren is dat dit meestal de oorzaak is van de gebruikers zelf. Ze zijn bezig met de website aan te passen, spelen er mee en plots werkt er iets niet meer. Dit is natuurlijk nooit leuk, maar dankzij een goed back-up systeem herstel je direct de website.(of laat je dit doen door de support afdeling). Wij komen helaas nog altijd hosting firma’s tegen die geen of een zeer beperkte back-up service aanbieden.

4. Uptime

Je wilt dat je website 24/7 online blijft. Want als je website offline gaat kan dit gevolgen hebben voor je business! Bij goedkope hosting firma’s komt dit nog altijd veel voor dat je website plots offline gaat. Het is nooit leuk als een klant belt om te melden dat je website offline is! Kies daarom een hoster die 99.99% uptime Garantie biedt!

5. Support en Ondersteuning

Deze derde factor heeft toch wel meestal de doorslag. Je kan wel kiezen voor een exotische goedkope hosting firma. Maar als je geen ondersteuning hebt(telefoon, chat, mail) dan is het een lastig verhaal. Het is aangeraden om een hosting firma te kiezen met een professionele helpdesk. Liefst telefonisch zodoende je bij hen terecht kan met al je vragen. Zo verlies je geen tijd en kan je direct online.

Er zijn nog andere factoren die meespelen maar dit zijn voor ons de 5 die de doorslag geven bij onze keuze!

Beste Hosting Provider 2019-2020

Zoals je hierboven kan lezen, is de keuze van uw hosting firma dus zeer belangrijk. Een tiental jaar geleden hebben wij de fout gemaakt om te kiezen voor een goedkope hosting firma. Ok je bespaart enkele euro’s maar al snel bleek dit de foute keuze te zijn. De website was plots offline of ging plots zeer traag. De support was telefonisch of via chat onbereikbaar. Dus enkel via een log ticket systeem kreeg je na enkele dagen een droog antwoord dat alles terug werkt. Uiteraard hebben wij nog andere hosting firma’s getest maar dergelijke irritaties kwamen helaas regelmatig terug.

Daarom helpen wij bij het maken van een goede keuze van een hosting provider. De laatste jaren hebben we verschillende testen gedaan en reviews van diverse hosting firma’s. Wij hebben hier een uitgebreide review over geschreven. Klik hier om deze te lezen.

In onderstaande Webhosting Vergelijker Tabel zie je welke hosting firma wij zelf gebruiken en dus ook aanraden.

Zoals je kan lezen in bovenstaande Hosting Vergelijker staat de Belgische Hoster Combell dik verdiend op nummer 1.

Welke Hosting Provider voor WordPress?

De kans is groot als je op zoekt ben naar een hosting oplossing dat uw website gemaakt is met het populaire CMS WordPress. Via WordPress kan je dus vrij eenvoudig een nieuwe website online zetten. Momenteel is meer dan 33% van de websites in de wereld gemaakt met WordPress. Dit is dus een gigantisch aantal en dit blijft maar groeien. Uiteraard weten de meeste Hosting firma’s dit ook en spelen hier handig op in.

Als je kijkt op de websites van de hosting firma’s hebben deze(meestal) een aparte pagina met WordPress Hosting. Deze speciale WordPress pakketten zijn WordPress friendly ingericht. Wat is de beste hosting voor WordPress? Wel ook dit hebben wij de laatste jaren uitgebreid getest en we raden dan ook Combell aan hiervoor.

beste wordpress hosting

WordPress Hosting Vergelijken

Zoals je hierboven kan lezen is WordPress dus enorm populair. Zo goed als alles hosting firma’s bieden dus speciale WordPress hosting aan. Bovenstaande hosting vergelijker tabel kan je dus ook gebruiken bij de keuze van uw WordPress Hosting. Maar ook hier is de winnaar voor ons direct duidelijk: Combell. Wat voor ons de laatste jaren de doorslag heeft gegeven is de 24/7 support. Als website firma hebben wij deze zelf niet veel nodig.

Maar voor mensen die totaal nieuw zijn of weinig ervaring hebben in de hosting en website wereld dan is dergelijke support onbetaalbaar. Als je een paar dagen moet wachten op een log ticket systeem dan zal je al snel gefrustreerd zijn! Combell kan je op elk moment van de dag bellen of mailen. En dit maakt alles toch veel gemakkelijker!

Goedkope Hosting

Veel mensen zoeken naar goedkope hosting.

Je zal zien bij Combell dat er 3 verschillende hosting pakketten zijn.

  • Essential(alles voor een eenvoudige website)
  • Professional(perfect voor meerdere websites op 1 pakket)
  • Expert(als je alles uit de kast wil halen)

Het Essential pakket zal dan voor u de goedkoopste oplossing zijn.

Je krijgt er trouwens ook nog volgende zaken bij:

  • Gratis Domeinnaam(eerste jaar)
  • Gratis SSL Certificaat
  • Gratis Website Verhuis dienst
  • Gratis Ebook hoger in Google
  • Gratis Mailbox
  • Adwords Advertentie tegoed van €75!
  • 24/7 Support

Conclusie: Welke Hosting Moet Ik Kiezen?

Zoals je hierboven kan lezen heb je alle antwoorden gekregen op jullie vragen! Zijn er nog specifieke vragen dan kan je hier een reactie achterlaten of ons contacteren. Wij zijn dus zelf al jarenlang tevreden klant bij Combell. Een belangrijke reden voor ons is dat ze technisch bij de beste horen en dat je zeer gemakkelijk kan opschalen. Ben je vrij nieuw in de hosting en website wereld dan zal je blij zijn met de 24/7 professionele support van Combell! Als je weet dat meer dan 70% van de websites in België worden gehost bij Combell zelf, dan besef je dat bij een goede hosting firma zit!

Laat een bericht achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *