wordpress vergelijken

WordPress vs Drupal

Welkom in deze WordPress vs Drupal Vergelijker!

Een website laten maken doe je niet zomaar. Eerst moet je grondig nadenken over wat je wil bereiken en met dat antwoord kan je nagaan in welk CMS systeem je je website dan ook het beste bouwt. De keuze uit verschillende CMS systemen is echter niet zo gemakkelijk op te lossen, daar ieder systeem enkele voor-en nadelen kent. Maar om iedereen te kunnen helpen met deze keuze hierin, hebben wij in onze review hieronder onze mening gedeeld over de twee meest gekozen en gekende CMS systemen.

WordPress vs Drupal. Welke keuze maak jij?

welke cms kiezen

Content Management System (CMS)

CMS staat voor content management System. Een heel eenvoudig systeem waarbij je een website kan opbouwen zonder enige vorm van code of programmatie. Hierbij is het mogelijk als leek om ook je eigen website te bouwen, te beheren en te onderhouden.

Iedereen kan in zo een systeem heel gemakkelijk alle pagina’s opstellen en ook een blog of fotogalerij opvullen. Je hoeft geen IT skills te hebben om hierin je weg te vinden.

Zowel Drupal als WordPress zijn in font twee gelijke systemen. Beide systemen kan je ook via tablet of smartphone beheren. Je hoeft dus niet ten alle tijde je laptop op computer beschikbaar te hebben.

Het enige verschil ligt in de beperking in functies en plugins in comptabiliteit.

Maak je keuze WordPress of Drupal?

Maak je keuze en dat vooral op gevoel en met voorbereiding waar je naartoe wil werken. Kies voor het CMS systeem waar jij je het best in thuis voelt en je weg in kan vinden. Het is namelijk van groot belang dat het toegankelijk voor je en het gebruiksgemak aanwezig is.

Kijk naar de mogelijkheden van het platform. Dit is van groot belang als je weet naar waar je naartoe wilt. Hou rekening met wat de website moet kunnen en kies daarbij voor het beste van deze twee CMS systemen. WordPress is hierbij een goede keuze, daar deze website zeer uitbreidbaar is met verschillende plugins.

SEO is ook één van de belangrijke punten waarbij je je keuze kan laten gelden. Deze is hard nodig om een goede score te halen bij verschillende zoekmachines, zoals Google. Zowel bij Drupal als bij WordPress heb je hier verschillende ondersteuningen in. Maar wil je hoger scoren in Google dan lijkt ons WordPress de beste oplossing.

Aanpasbaar design is een laatste punt waarbij je ook goed moet nadenken. Niet ieder systeem laat alles toe maar bij Drupal en WordPress ben je hier precies aan het goede adres. Wie heel veel flexibiliteit wenst hierin kan best kiezen voor Drupal.

wordpress of drupal

WordPress

Wil je snel online gaan maar vooral genieten van toegankelijkheid en gebruiksgemak? Dan kies je het best voor WordPress. Dit CMS systeem helpt je een website te starten en te bouwen in een minimum van tijd. Wie kiest voor dit platform, kiest voor online te gaan binnen enkele dagen. Daarbij heb je ook keuze uit heel wat verschillende thema’s met enkele aanwezige basisfuncties.

WordPress is oorspronkelijk gestart voor bloggers want je kan er heel eenvoudig en onmiddellijk starten met het plaatsen van berichten en pagina’s. Ondertussen is WordPress heel sterk gegroeid en kan je ook geavanceerde e-commerce websites bouwen of zelf een online portfolio aanmaken.

Wie zin heef in uitbreiding, zit hier alvast ook zeer goed. Door alle mogelijke plugins kan je je webiste steeds verder uitbouwen. Opgelet: hoe meer plugins je installeert, hoe trager je website kan lopen. Let dus goed op welke plugin je wenst te installeren zodat je niet moet inboeten op de snelheid.

Een goede voor iedereen die werkt met WordPress is het bijhouden en naleven van alle updates. Zo voorkom je hackers en blijft je plugin volledig compatibel met de laatste versies WordPress.

drupal of wordpress

Drupal

Wie kiest voor nog meer functies en aanpasbaarheid kan kiezen voor Drupal. In grote lijnen hebben ze anders niet veel meer te bieden. Dit systeem kent een grens en kan perfect helemaal op maat gemaakt worden, net iets verder van WordPress.

Maar waarom zou je dan toch voor WordPress kiezen? Heel eenvoudig. Iedereen die dat tikkeltje meer wenst en nog meer wenst aan te passen, zal toch ook meer technische kennis nodig hebben. Alles is mogelijk, mits de juiste code en IT skills.

Verder heeft Drupal niet zoveel updates nodig zoals WordPress en kent het op zich niet zoveel onderhoud. Alle functies werken naar behoren en ook het gebruiksgemak is hier te vinden.

Wie voor snelle start kiest en onmiddellijk wilt opstarten, kan zich wel beter aansluiten bij WordPress. Drupal heeft net iets meer leertijd nodig en vraagt meer van je als leek.

online wordpress cursus

WordPress of Drupal: WORDPRESS!

Als wij moeten kiezen uit deze twee CMS systemen, dan kiezen wij onmiddellijk voor WordPress. Het blijft de meest eenvoudige CMS system en heeft een ongelooflijk groot gebruiksgemak. Er is hier absoluut geen technische kennis nodig om je website op te bouwen en je hoeft er dus ook geen IT dienst voor in te schakelen.

Drupal biedt net iets meer mogelijkheden, indien je voor een zeer complexe website gaat. Maar daar heb je dan toch uiteindelijk een stuk kennis of code voor nodig. Wij sluiten dit uit en kiezen absoluut voor zonder code een website te kunnen bouwen.

WordPress is hiervoor één van de populairste CMS systemen op de markt en ook bij Google scoort deze echt goed. SEO wordt ook goed ondersteund en dat maakt van WordPress net HET CMS pakket die jij nodig hebt.

Ken je WordPress niet helemaal? Dat is dan ook niet zo erg. Je leert het alvast zeer snel aan en er zijn bovendien ook enkele online cursussen hierover te vinden. Wie graag wenst bij te leren en meer wil weten over hoe WordPress precies werkt kan zich hierbij inschrijven voor de online cursus WordPress opgesteld voor iedereen die wil starten of nog wenst te verbeteren.

Deze cursus is bovendien helemaal niet duur en helpt je enkel maar groeien in je succes.Voor slechts 49 Euro krijg je een tal van tips en tricks, leer je alle nodige termen en zal je nadien een goed draaiende website beheren.

Je leert er alles stap per stap op te bouwen en je krijgt enkele bonusvideo’s extra en gratis bij.

Klik hier voor meer info!

Wie reeds over een WordPress website beschikt, kan zich hier ook aanmelden om alle openstaande vragen omtrent WordPress te beantwoorden.