wordpress vs joomla

WordPress vs Joomla

Welkom bij dit WordPress vs Joomla artikel!

Voor een website te bouwen kan je beroep doen op een CMS systeem waarbij je heel eenvoudig zelf alles kan maken zonder enige technische kennis. Maar de keuze voor welk CMS systeem je moet nemen, ligt nog niet zo gemakkelijk. Ieder zijn voorkeur is zeer persoonlijk en ieder CMS systeem kent zijn eigen voor- en nadelen.

Hieronder hebben wij alle voor- en nadelen van zowel Joomla als WordPress opgenoemd. Deze twee eenvoudige systemen zijn het meest verkozen voor het bouwen van moderne websites en hebben we daarom ook onder de loep genomen. We delen jouw onze eigen mening mee en hopen je hierbij te helpen met het maken van een keuze.

Maar eerst… Wat is CMS?

Een website laten maken, gebeurt het beste op basis van een CMS. CMS is de afkorting van Content Management System. Een systeem waarbij jij als gebruiker, zeer eenvoudig zelf je website kan bouwen en beheren. Zo kan je pagina’s toevoegen en aanpassen, artikels opvullen en ook een fotogalerij bijhouden. Start je eigen blog, webshop op dienstenpagina zonder enige technische kennis of IT dienst.

Zowel Joomla als WordPress zijn een goed voorbeeld van een goed CMS platform. Je kan met beiden geheel zelf aan de slag en er hoeft geen programmeur naar je website te kijken voor aanpassingen of beheer. Ze zijn ook superhandig want je hoeft voor het beheren van, niet steeds je laptop bij te houden. Deze systemen laten het toe om ook vanop je smartphone of tablet alles aan te passen en op te volgen waar nodig.

wat is het beste cms

Welke keuze maak je dan?

Wie een eigen website wilt maken moet ook kiezen voor een CMS systeem waarbij hij zich goed voelt. Waar kan jij het best mee overweg en waar zit het meeste gebruiksgemak? Deze twee zaken spelen een grote rol bij het maken van je keuze.

Daarbovenop moet je ook alle mogelijkheden nakijken. Wat biedt dit systeem mij aan in de toekomst en waar kan ik naartoe? Hiervoor denk je eerst goed na, over wat je wilt gaan doen met je website en hoe de toekomst van je bedrijf eruit ziet. Op deze manier kan je nagaan welk systeem het best bij je visie aansluit.

SEO is ook een sterk punt waar je moet naar kijken. Tegenwoordig is dit echt nodig voor het halen van een goede score op Google en andere zoekmachines. Zowel Joomla als WordPress zijn hier goede platformen voor. Zij bieden elk een goede ondersteuning en hebben ook beiden goede plugins voor deze ondersteuning te bieden. Wil je hoger scoren in Google dan is de keuze van een professionele CMS zeer belangrijk.

Als grootste punt moet je nagaan welk gebruiksgemak en aanpassingsmogelijkheden je hebt. Wanneer je deze twee CMS systemen zou vergelijken met bijvoorbeeld een Magento of Drupal, dan zal je merken dat deze echt beter hierin scoren.

hoe een website bouwen

WordPress mogelijkheden

Wanneer je snel en eenvoudig je site wenst op te starten dan kan je dat zeker en vast met WordPress. Dit systeem laat het toe om je website klaar te stomen in een minimum van tijd en zo kan je zelf in heel korte termijn online gaan. Je krijgt een tal van keuzes in templates en thema’s waarbij heel wat basisfuncties aanwezig zijn.

WordPress zorgt ervoor dat je onmiddellijk van start kan gaan om berichten op te stellen en te plaatsen en ook allerlei pagina’s kan toevoegen en aanpassen. Met een goed contactformulier of plugin kan je je website zo klaarzetten en naar je eigen design opmaken. WordPress is ideaal voor alle soorten websites. Je kan er een Webshop in bouwen, je diensten presenteren maar ook een eenvoudige blogsite in opmaken.

Het voordeel aan dit CMS systeem is dat het steeds uitbreidbaar is. Je kan veel plugins hiervoor toevoegen en regelmatig updates uitvoeren. Wie dit niet handmatig wenst te doen kan dit laten automatiseren.

WordPress is zeer populair en ook Google heeft een oogje op deze websites. Wie een WordPress site heeft, heeft dan ook een steepje voor bij Google. Daarnaast kunnen we ook meegeven dat dit platform zeer stabiel is en goede updates met zich meebrengt. Hou deze updates steeds goed bij, zo help je de werking van je site vooruit en ga je hackers tegen.

Vermijd het aanbrengen van teveel plugins. Dit zou wel eens een effect kunnen hebben op de snelheid van jouw website. Ga na welke plugins je neemt en waar je het minst van je snelheid mee afneemt.

joomla of wordpress

Joomla mogelijkheden

Wie van plan is veel plugins te gebruiken of een iets ingewikkeldere website wilt maken, kan zich goed vinden in Joomla. Dit CMS systeem werkt goed samen met enkele verschillende plugins en enkele systemen. Dit maakt uitbreiding hierbij iets meer mogelijk zonder verlies te hebben op snelheid.

Onderhoud is bij Joomla een groot voordeel. Daar alles goed samenwerkt heb je minder updates nodig en is er weinig onderhoud aan je website. Maar net zoals de meeste medailles heeft dit ook een keerzijde. Joomla heeft dan weer net iets meer tijd nodig om alles onder de knie te hebben en de volledige omgeving goed te kennen.

Wanneer je dus snel van start wil gaan zal Joomla je niet zozeer helpen.

online wordpress cursus

WordPress vs Joomla

Wanneer we de twee systemen tegenover elkaar leggen zouden wij absoluut kiezen voor WordPress. Het is zeer gebruiksvriendelijk, snel, eenvoudig, goed uitbreidbaar en je kan onmiddellijk aan de slag. Bovendien heeft het ook een streepje voor op Google.

Wie geen technische kennis heeft kan hier perfect van start. Daarnaast is het ook helemaal aanpasbaar en verkrijg je een goede SEO ondersteuning. Het is niet voor niets, één van de meest populaire CMS systemen.

Ben jij nog niet vertrouwd in WordPress en denk je toch nog wat te kunnen leren? Dan kan zijn er een tal van online cursussen voor het leren over de WordPress omgeving. Maar welke cursus zal je echt alle knepen van het vak leren?

WordPress Online cursus stap voor stap!

Wij bieden zelf een eigen online cursus WordPress aan voor een kleine prijs van 49 Euro.

Wie interesse heeft hierin kan zich hier inschrijven

Na inschrijving leer je stap voor stap hoe je je eigen website kan omtoveren tot een succesvol verhaal. Daarnaast krijg je ook heel wat goede tips omtrent hosting en de veiligheid van je website. De lessen worden op een interactieve manier gegeven aan de hand van videofragmenten. Daarin worden alle functies, termen en mogelijkheden uitgelegd.

Wie nog geen website heeft, kan hier ook van 0 beginnen. En voor wie wel een website heeft, leert hier hoe hij nog meer succes kan halen. Iedereen is welkom in deze cursus en iedereen zal hier ook iets uit leren.

Schrijf je snel in en krijg zo meer succes!