beste website builder

WordPress vs Wix! Wat is de beste CMS?

WordPress vs Wix? Wat is de beste website builder?

Wix wil de wereld veroveren met hen versie van het CMS systeem in de online wereld. Ze overtuigen ook veel mensen om bij hen aan te sluiten en een website te bouwen via hen platform. Maar is dat de juiste keuze? En waarom zou je toch niet voor WordPress kiezen? Eén van de meest populaire CMS systemen op de markt met nog wel een streepje voor bij Google.

Wij hebben deze twee systemen naast elkaar gelegd om op deze vraag te antwoorden en onze mening kan je dan ook hieronder terugvinden.

wordpress vs wix

Wat is CMS?

Wie CMS nog niet kent kunnen we in een notendop meegeven dat dit een zeer eenvoudig systeem is om je website op te bouwen zonder enige vorm van code of technische kennis. CMS is de afkorting voor content management system en helpt je als niet IT’er, toch een perfect draaiende website te bouwen, beheren en aan te passen.

Iedereen kan eigenlijk zelf zijn website opstarten door een stuk vertrouwd te geraken in een goed en toegankelijk CMS systeem. Wie dit dan ook onder de knie heeft, of zijn weg hierin zoekt, zal ook snel pagina’s opstellen en een blog opvullen of een contactformulier toevoegen.

Wix is één van de nieuwste CMS systemen op de markt en net zoals bij WordPress kan je hier snel en creatief aan het werk.

Het voordeel aan zo een CMS systeem is dat je niet steeds je laptop bij de hand moet hebben om je website te beheren. Dit kan je ook heel eenvoudig via je tablet of smartphone.

Keuzestress

Een website laten maken met wix of wordpress? Heb je keuzestress? Dan is dat een goede start. Dit betekent dat je goed overweegt welk CMS systeem echt bij je past. Een goede voorbereiding en doordachte keuze is dan ook het halve werk.

Tip? Kies je CMS systeem op buikgevoel. Waar voel jij het best bij en waar kan je vooral het best in werken? CMS kiezen is vooral kiezen voor gebruiksgemak. Daar waar jij het best met overweg kan, zal je ook het beste resultaat mee halen. Het is zeer belangrijk dat jij je weg vind en er gemakkelijk pagina’s kan bouwen, plugins kan installeren en toevoegen.

Bedenk ook even snel wat je wenst te bereiken? Kan het gekozen platform dit ook aan? Denk aan de toekomst, wat moet je website nog allemaal kunnen? En zal dit systeem ook je website verder kunnen uitbreiden?

Kies voor eenvoudigheid, flexibiliteit maar ook marketing en SEO vaardigheid.

wix vs wordpress

WordPress

WordPress is de meest populaire CMS system op de markt. Ook Google is hier grote fan van en geeft de WordPress websites een streepje voor. Deze CMS is oorspronkelijk begonnen met eenvoudige blogs maar kan zich tegenwoordig ook goed profileren op de e-commerce markt of online dienstverlening.

Wie ervoor kiest om zeer snel online te staan kan zich zeker en vast bij WordPress aansluiten. Dit platform laat het toe onmiddellijk aan de slag te gaan en dus binnen enkele uren live te staan. Wie een minimum aan tijd heeft, zit hier dus al zeker goed.

WordPress laat je kiezen uit enkele bestaande en goede thema’s voor je design. Deze kan je kiezen naargelang de doelstelling van je website. Iedere starter website kent enkele basisfuncties maar alles kan aangevuld worden met leuke en nuttige plugins. Daar er zoveel plugins bestaan, is je WordPress website ook steeds uitbreidbaar. Dat is belangrijk voor de toekomst zodat je weet dat je nog niet op het eind zit.

Als grote tip geven wij mee om alle updates grondig uit te voeren. Daar dit een zeer populair systeem is en er zoveel mogelijkheden zijn, is er ook nood aan vernieuwing en updates. Voer deze allemaal door zodat je niet gehackt kan worden en niet moet inboeten op functionaliteit. Er zijn gigantisch veel websites gemaakt in WordPress. Zelfs in de crypto wereld maken ze enorm veel gebruik van wordpress websites. Zo zagen we dat de populaire website Best Crypto Signals ook gemaakt is in WordPress.

Opgelet met het plaatsen van teveel plugins, want deze kunnen de snelheid van je website bepalen. Wil je hoger scoren in Google dan adviseren wij WordPress als CMS.

wat is de beste cms

Wix

Wix heeft als voordeel dat ze niet alleen een website builder zijn maar ook je hosting aanbieden. Je hebt hier dus het voordeel, twee vliegen in 1 klap te hebben. Bij WordPress zal je nog op zoek moeten gaan naar een hosting.

Het nadeel aan Wix is dan weer de beperktheid en het minder flexibel zijn. Daarbij zijn ze minder uitbreidbaar en kan je ook niet zo eenvoudig wisselen van template. De keuzestress bij de template zal hier dus hoger liggen, daar het beter meteen goed moet zijn.

Je kan bij Wix je webshop koppelen om zo meer verkoop te generen en Wix is ook voordelig in prijs.

Op SEO vlak scoren zij dan wel weer minder dan WordPress.

WordPress vs Wix: welke CMS kiezen wij?

Als we alle voor- en nadelen op een rij plaatsen dan lijkt onze keuze wel snel gemaakt. WordPress kan in deze vergelijking alleen maar een winner zijn. Het is een goedkope oplossing en bovenop ook een duurzame. Wie geen technische kennis heeft, vind hier al heel snel zijn weg en hoeft geen code te schrijven om zijn design of templates aan te passen.

Wix is ook zeer eenvoudig in gebruik, maar is daarbij ook zeer beperkt. Wie dus net iets meer wil dan een blog kan beter voor WordPress kiezen. Daar kan je je website met een tal van mogelijkheden uitbreiden en indien nodig ook heel eenvoudig wisselen in template.

Ook naar score in Google ligt WordPress zeer hoog voor en ook de SEO ondersteuning hierbij is top!

Wie dus nog van 0 moet starten of een website echt succes wilt toewensen, kan zich hierbij beter aansluiten.

online wordpress cursus

Online cursus WordPress nodig?

Wie WordPress niet goed kent maar hier wel graag mee aan de slag gaat, kan ook een online cursus WordPress volgen. Hier leer je stap per stap aan wat je moet weten en kunnen om een succesvolle website op te bouwen. Wie reeds een website heeft maar meer succes wilt kennen, kan hier ook bij aansluiten.

Leer de knepen van het vak, krijg enkele leuke tips en tricks en bekijk goede bonusvideo’s om nog meer succes te garanderen.

Wat het kost? Wel helemaal niet veel, al zeker niet als je kijkt wat het je zal opbrengen.

Voor maar liefst 49 Euro kan je je aansluiten bij deze online cursus en leer je hoe je je succesvol verhaal moet opstarten. Geen twijfel mogelijk: Schrijf je nu in.