Zelf website maken in 2020 in 3 simpele stappen

Welkom bij dit artikel over Webhosting in Belgie!

Wil je eindelijk zelf je eigen website maken? Maar heb je een beperkt budget en ook geen grote technische kennis? Dan is dit duidelijk stappen plan om zelf je website te maken iets voor je! In dit artikel leg ik alles eenvoudig stap voor stap uit. Zo zal je na het volgen van deze stappen je eigen website hebben die je ook eenvoudig kan aanpassen zonder zelf iets te programmeren.

STAP 1: Domeinnaam + Hosting

Als je een website online wilt zetten dan heb je professionele hosting en domeinnaam nodig. Dit is dus de naam van je website. Voorbeeld: www.uwbedrijf.be

Er zijn verschillende hosting firma’s maar aangezien de kans groot is dat je in België woont raden wij de professionele hoster Combell aan. Wij gebruiken deze hostsingfirma uiteraard ook al jaren en mede dankzij de 24/7 support zijn wij hier zeer tevreden van. Sterker nog, we hebben eigenlijk nog nooit problemen gehad. Dit hadden we in het verleden wel bij de zeer goedkope hostingfirma’s(trage websites, hacks, …)

Bij Combell kies je dus voor het goedkoopste pakket Business. Dit is het instap pakket maar is voor je eerste website voldoende. Op dit pakket kan je trouwens nog 3 extra websites later zetten! Het eerste jaar krijg je ook een gratis domeinnaam.

Kies dus op de website van Combell voor het Business Pakket(WordPress). Momenteel is er een tijdelijke kortingsactie bij Combell actief. Klik op de onderstaande groene knop om deze te claimen.

KLIK HIER VOOR DE KORTINGSCODE VAN COMBELL

zelf website maken

Zodra je op bestellen klikt, kan je uw domeinnaam ingeven en controleren of deze nog vrij is. Indien ok, klik op Ga verder en dan naar winkelwagen

zelf website maken in 2020

In de laatste stap zal je even uw gegevens moeten ingeven en kan je direct betalen met Bancontact of een andere betaalmogelijkheid

zelf website maken tutorial

Zodra je dit hebt gedaan zal je na enkele minuten een e-mail ontvangen van Combell. Het leuke is dat Combell eigenlijk alles voor je doet. Het kan een 10 tal minuten duren en daarna kan je inloggen in de backend van je WordPress website. De logingegevens zal je ontvangen via e-mail. Als je vragen hebt, kan je altijd terecht bij de 24/7 helpdesk van Combell.

STAP 2: Gratis CMS WordPress

WordPress is het meest populaire systeem ter wereld om websites te maken. Meer dan 33% van de websites in de wereld zijn dan ook gemaakt in deze CMS. CMS staat voor Content Management System. In mensentaal: je kan je website zelf eenvoudig aanpassen zonder zelf te hoeven programmeren. Dit is tegelijk één van de grootste voordelen van WordPress zelf. Ook bij Combell weten ze dit uiteraard en daarom bieden ze speciale WordPress pakketten aan hiervoor. Op deze manier zal je een snelle en veilige WordPress website hebben.

STAP 3: Kies een goed Gratis Thema

Zodra je de e-mail ontvangt van Combell dat WordPress is geïnstalleerd kan je dus inloggen in de website zelf. Vanaf nu zal het extra leuk worden omdat we aan de website zelf gaan werken. Zodra je WordPress gebruikt zal je niet snel meer veranderen. In het begin is alles uiteraard even nieuw maar zodra je hierdoor bent, kan je in de toekomst nieuwe website maken in zeer korte tijd.

We gaan dus inloggen in de backend(achterkant) van de WordPress website. Dit doen we via de link in de e-mail van Combell.

Je komt eerst in het dashboard terecht.

Aan de linkerkant vinden we dus alle opties van de website terug.

TIP: laat je hierdoor niet overweldigen ofzo, want de meeste hebben we toch niet nodig.

Je mag aan de linkerklant klikken op: Weergave / Thema’s

website maken stap voor stap

Een WordPress thema zal de look & feel bepalen van je nieuwe website.

Nu zie je de thema’s die momenteel aanwezig zijn in je WordPress website.

Klik op Nieuw thema toevoegen

eigen website maken

Er zijn duizenden verschillende WordPress thema’s. Dus we zullen deze hier uiteraard niet allemaal vermelden want veel hangt af van persoonlijke voorkeur. Maar je moet wel weten dat er gratis en betalende WordPress thema’s zijn. Maar je kan dit op gelijk welk moment nog veranderen. Dus we doen nu verder met een gratis thema.

Een van de beste gratis thema’s de laatste jaren is het Astra Thema.

Typ rechts boven “Astra” en dan zal je het Astra Thema zien verschijnen.

zelf website maken 2020

Nu hoef je enkel nog op installeer te klikken en daarna Activeer

wordpress website maken

Het leuk bij dit Astra thema is dat je kan gebruik maken van de Startersites. Dit zijn dus complete websites die je heel eenvoudig kan aanpassen. Je kan deze startersites eenvoudig importeren door de stappen te volgen. Je kan dit achteraf ook nog importeren door naar Weergave te gaan / Astra Options

wordpress leren

Eenvoudig pagina’s aanpassen

Om dit thema aan te passen gaan we een page builder gebruiken. Standaard raden ze bij Astra de page builder Elementor aan. Dus als je de vraag krijgt om deze plugin te installeren mag je dit uiteraard doen. Via de Elementor page builder plugin kunnen we dus eenvoudig Pagina’s en berichten aanpassen. Meer info over deze populaire plugin kan je hier terug vinden.

wordpress leren

Bonus Tip 1: Kies de juiste Plugins + gebruik ze correct

Zodra je even bezig bent in WordPress zal je al snel plugins tegenkomen. Via plugins voeg je eigenlijk functionaliteit toe aan je WordPress website. Ook hier hebben we zowel gratis als betalende plugins. Voor je een plugin installeert controleer dan altijd even de reviews + ook wanneer deze het laatste is voorzien van een update. Want er zijn zeer veel plugins en af en toe kan het gebeuren dat er een slechte tussen zit. Installeer ook geen 30 plugins op je website. Als je veel plugins gaat installeren kan het gebeuren dat je website traag werkt.

Bonus Tip 2: PLAY With it!

De reden dat de meeste mensen aanmodderen en nog altijd geen eigen website hebben is omdat ze geen actie ondernemen. Zoals je hierboven kan lezen hoef je slechts 3 stappen te doorlopen om je eigen website te hebben. Uiteraard zal je nog je eigen content mogen toevoegen(teksten, foto’s, video’s, …) Dit vind ik persoonlijk één van de leukste onderdelen bij het maken van een nieuwe website. Weet ook dat niet op de website definitief is. Dankzij de eenvoudige editor kan je dus zaken terug ongedaan maken of aanpassen.

Zelf website maken in 2020 conclusie

Zo, we zitten aan het einde van deze “zelf website maken in 2020” tutorial! Ik hoop dat alles is gelukt en je eindelijk je eigen website online hebt! Laat je zeker niet afschrikken door technische termen en dergelijke want het grootste gedeeltje heb je eigenlijk nooit nodig. En doordat de website is gemaakt in WordPress hoef je zelf niets te programmeren! Een website laten maken kan je uiteraard ook door ons laten doen 😉

KLIK HIER EN CLAIM DE TIJDELIJKE KORTINGSCODE VAN COMBELL

Laat een bericht achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *