Waarom je best een website laat maken met WordPress

Een website maken met WordPress? WordPress is ooit begonnen als blogplatform. Je kon er heel gemakkelijk en gratis je eigen blogsite aanmaken en publiceren.

Ondertussen in WordPress uitgegroeid tot veel meer dan dat. WordPress.com is nog steeds de website waar je blogs kan aanmaken en hosten. Op WordPress.org echter kan iedereen de WordPress software downloaden om zelf websites te bouwen. Enkel hosting moet zelf nog geregeld worden.

WordPress is dus een gratis, open source content management system waarmee je je eigen website kan bouwen op basis van duizenden beschikbare thema’s en plug-ins.

Ik recapituleer even:

  • Open source: de broncode van de software is vrij toegankelijke en kan door iedereen bekeken en gewijzigd worden. De active user community van WordPress is een groep vrijwilligers die voortdurend verbeteringen aanbrengt inzake ontwerp, veiligheid en SEO-optimalisatie.
  • Content Management System (CMS): software waarmee je je website achter de schermen aanmaakt en beheert.
  • Thema’s en plug-ins: de mogelijkheden van WordPress zijn al zeer uitgebreid, maar als dat niet volstaat heb je nog een hele rits gratis of betalende templates en plug-ins ter beschikking voor extra functionaliteiten.

Momenteel zijn ongeveer een kwart van alle bestaande websites gemaakt met WordPress. Het gaat hier trouwens niet alleen over persoonlijke websites of kleine bedrijfjes. Wist je dat de websites van CNN, Mercedes-Benz, Vogue, Beyoncé en Harvard Business review ook met WordPress gemaakt zijn? Neem een kijkje in de WordPress showcase en sta versteld!

Het succes van WordPress heeft zo zijn redenen. Hieronder zet ik alle argumenten op een rijtje waarom je best met WordPress aan de slag gaat als je een nieuwe website laat maken.

De voordelen van WordPress

1. WordPress is gratis

In principe is WordPress gratis te downloaden. Hosting is niet inbegrepen en de ontwikkelaar kan kiezen voor betalende thema’s en plug-ins, maar de basissoftware is gratis. Dat drukt de kosten voor de ontwikkeling van je website een heel stuk naar beneden!

2. Ondersteuning van de WordPress community

een website maken met WordPress

Achter WordPress zit een grote community van vrijwilligers die WordPress verder onderhouden en uitbouwen. Elke gebruiker kan bijvoorbeeld vragen stellen op forums, maar ook zelf bijdragen aan de community door plug-ins en thema’s te maken, WordPress te helpen vertalen, vragen van beginnende gebruikers te beantwoorden enz.

3. Gebruiksvriendelijke software

WordPress is software waar je snel mee overweg kan: een pluspunt voor ontwikkelaars én voor beheerders.

Je kan de lay-out van de website (kleuren, lettertypes enz.) eenvoudig aanpassen via het controlepaneel in de software, maar als je dat kan is het ook mogelijk om de codering aan te passen. Zo heb je in ieder geval altijd een unieke website die eruit springt ten opzichte van de concurrentie.

En zoals gezegd kan je altijd terecht op het forum als je vragen of problemen hebt!

4. Thema’s en plug-ins voor elke soort website

“Thema’s” zijn in feite website templates: ze bepalen de look van je website. Er zijn duizenden gratis of betalende thema’s te verkrijgen voor elke soort van website: eenvoudige websites, blogs, portfolio’s, webshops… noem maar op.

Momenteel zijn er meer dan 1600 thema’s beschikbaar op WordPress.org zelf, maar je kan er ook vinden op andere websites, al dan niet betalend.

Daarnaast zijn er ook duizenden plug-ins beschikbaar: tools of modules voor extra functionaliteiten. Voorbeelden zijn een contactformulier, een e-mailservice of een extra beveiligingsmodule.

5. WordPress ondersteunt responsive design

wordpress

Bedrijven vergeten vaak dat meer dan de helft van het webverkeer tegenwoordig via een smartphone of tablet verloopt. Een website die er goed uitziet en gebruiksvriendelijk is op kleine schermen is dus een must. De meeste thema’s van WordPress zijn op die manier ‘responsive’ (geoptimaliseerd voor alle schermen – PC, tablet en smartphone), en mocht dat niet zo zijn, dan kan een websiteontwerper de nodige aanpassingen doen zonder afbreuk te doen aan de site.

6. WordPress is SEO-vriendelijk

De structuur van een website gemaakt met WordPress is makkelijk ‘leesbaar’ voor zoekmachines als Google. Ook de code beantwoordt aan de normen. Bovendien laadt een WordPress website snel, is hij responsive, en kan je sociale media integreren. Allemaal troeven waarmee je met een WordPress website hoger in de zoekresultaten eindigt en je website dus makkelijker gevonden kan worden door je klanten.

Er zijn bovendien ook ook plug-ins beschikbaar om de website nóg SEO-vriendelijker te maken.

Dat betekent echter niet dat je geen werk meer hoeft te maken van SEO-optimalisatie. Hoger scoren in Google is dus een serieus stappenplan. Volg onze blog voor tips!

7. WordPress is veilig

Veiligheid is misschien iets waar je niet onmiddellijk aan denkt als je een website wil laten maken. Gelukkig is het wél een prioriteit bij de ontwikkelaars van WordPress. Daardoor is de software op zich al veilig. Wel zorg je er best voor dat je steeds met de laatste versie van WordPress werkt en dus updates tijdig installeert. Daarnaast zijn er ook plug-ins beschikbaar die voor extra beveiliging kunnen zorgen.

8. Je kan alle mogelijke bestanden opladen

Op een WordPress website kan je alle mogelijk files opladen: PDF’s, foto’s, vectoriele bestanden, video’s… Ook Instagram-posts, Tweets, YouTube-video’s enz. kunnen probleemloos in je website ingebouwd worden.

9. WordPress wordt altijd beter

wordpress

Omdat WordPress een open source software is wordt het constant bijgewerkt en geoptimaliseerd. Zo weet je zeker dat je met de meest recente technologie werkt.

Conclusie: een website maken met WordPress? Kies voor een professionele partner!

Wil je een website die veilig, betaalbaar, modern, responsive én SEO-geoptimaliseerd is? Ga dan voor een partner die met WordPress werkt. G-zien is er zo één.

Onze jarenlange ervaring met WordPress websites laat ons toe om dit fantastische platform optimaal en efficiënt te gebruiken als basis voor jouw toekomstige website.

Benieuwd naar onze prijzen? Vraag een gratis offerte.

Zelf een website maken met WordPress?

Wilt u zelf een WordPress website maken! Dan kunt u mijn WordPress online Video Cursus volgen!

Je kan deze online WordPress cursus hier bekijken.

Laat een bericht achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *